A bennünk élő Kelet – Miért vagyunk fogékonyak a migránsgyűlöletre?

2018. április 23. 11:43

Szánakozóan mosolygunk a falusiakon, akik elhiszik az M1-ből (és a TV2-ből) áradó propagandát a Magyarországra tartó migráns hordákról.

2018. április 23. 11:43
Ámon Kata
Mérce

„Három év sem telt bele, és a migráns olyan alak lett Magyarországon, mint a zsákos ember. Ha nem vigyázunk, akkor bejön a kertbe, házba, megerőszakolja a nőket, elveszi tőlünk még a kultúránkat is. Vannak ennek persze kifinomultabb változatai is, de a fő félelem, hogy a közel-keleti és afrikai országokból érkező bevándorlók és/vagy menedékkérők jelenléte szükségszerűen káros, veszélyt jelent a magyar/keresztény/európai kultúránk jövőjére, és egyfajta konfliktusokkal teli, háborúhoz hasonló helyzetet idézne elő, amiben még a fizikai és szexuális erőszaktól sem riadnának vissza az ide érkezők.

Miközben szánakozóan mosolygunk a falusiakon, akik elhiszik az M1-ből (és a TV2-ből) áradó propagandát a Magyarországra tartó migráns hordákról, valójában ők sem gondolkodnak különbül, mint azok az értelmiségiek, akik szerint »civilizációnkat« a bevándorlás/menedékkérők befogadása fenyegeti. Sőt, talán a teljesen nyílt hazugságokra, pl. teljesen hamis »migránsokról készült« felvételek lejátszására is képes lakájmédia által megtévesztett embereknél sokkal elkeserítőbbek azok az »értelmiségiek«, akik úgy riogatnak no-go zónákkal és a bevándorlás veszélyeivel, hogy minden létező erőforrásuk megvan ahhoz, hogy ne a cigánybűnözőzés ekvivalensét gondolják a bevándorlókról/ menekültekről/ menedékkérőkről.

A rasszista-iszlamofób toposzok, ideértve a »jön a fekete/muszlim férfi, és megerőszakolja a nőinket, elfoglalja a városainkat, országunkat« fénykorukat élik. Igen, direkt írom, hogy rasszista, mert bár azok, akik a migráció fékentartását, a határok védelmét követelik, elsősorban kulturális okokra szoktak hivatkozni, ezek a bizonyos kulturális hivatkozások épp úgy szoktak változni, ahogy a kitiltást, kirekesztést követelőknek éppen kényelmes felhasználni azokat. Az sem éppen véletlen, hogy jellemzően azokat az egyébként nem bevándorlókat sikerül lemigránsozni, akiket külsőre muszlimnak, feketének azonosítanak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krasznai Zoltán
2018. április 24. 09:12
Én a magam részéről kifejezetten unom a balliberális (egyre inkább jakobinus) értelmiségi elit képmutatását. http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/2018/04/a-koztunk-elo-szalasi-ferenc.html
Toledo
2018. április 24. 08:25
"szánakozóan mosolygunk a falusiakon, akik elhiszik az M1-ből (és a TV2-ből) áradó propagandát a Magyarországra tartó migráns hordákról".- Én meg rajtad te kis naív hülye!
egy genetikusanalattvaló
2018. április 24. 04:22
Khm... Elolvastam az egész eredeti cikket. Hát, úgy egyben még nagyobb butaság mint a szemlézett rész. Íme szemtanúi lehetünk, hogyan születik egy nagy liberális vélemény sulykoló. Semmi reális helyzetértékelés, maximális célorientált gondolat manipulálás. Legközelebb már mint axiómára lehet rá hivatkozni. Úgy igazi liberális szabadgondolkodó módjára. Értsd, mindenkinek csak azt szabad gondolni, amit ők elfogadhatónak tartanak.
néhai Ch.Pilot
2018. április 23. 22:44
Kata! A migránsgyűlölet mint olyan, csak a ti kommunikációtokban van jelen. Mi onnan tudjuk, hogy "van", hogy a magadfajták erről cikkeznek. Mi egészséges önvédelmi ösztöneinkre hagyatkozva nem akarjuk, hogy idejöjjenek, mert halljuk, látjuk - nemcsak a magyar közszolgálati médiából -, hogy miket tesznek ott, ahová beengedték őket. Nem beszélve arról - mint már más is említette -, hogy van a magyar néplélekben egy emlék egy 150 éves elnyomásról. És van egy közmondás: jobb félni, mint megijedni. Amúgy Merkel épp ma sopánkodott a migránsok "újfajta" antiszemitizmusáról. Ha nektek már ő sem hiteles, akkor... nos, mit mondjak? Őt is szánakozva nézitek? Akkor a hiba a ti készüléketekben van. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!