Apologéták

2018. január 03. 08:19

Orbán Viktor pillanatnyilag még egyetlen magyarországi keresztény felekezetnek sem hivatalos vezetője, de a gyakorlatban többet is ő irányít.

2018. január 03. 08:19
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

„Orbán Viktor pillanatnyilag még egyetlen magyarországi keresztény felekezetnek sem hivatalos vezetője, de a gyakorlatban többet is ő irányít. Karácsony tiszteletére a Miniszterelnök Úr is a teologizálás rögös talajára merészkedett, bár teljesítményétől nem vett új fordulatot az üdvtörténet.

Felesleges részletesen elemezni a kormányfő exegetikai dolgozatát, csak annyit jegyzek meg, hogy a keresztényi élet egyik feltétele: törekvés az önszeretet meghaladására. Ezek után a krisztusi szeretet mértékévé az önszeretetet tenni nem túl keresztényi megoldás, és még a migránsok elleni gyűlöletkeltés vágya sem indokolja. Persze tekinthető ez is egyfajta keresztény irányzatnak – a KDNP-t is kereszténydemokratának mondják, ahogy hajdan az SZDSZ-t liberálisnak –, de ennek apologétái, félő, nem a valódi kereszténységet védelmezik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Motoguzzi
2018. január 03. 16:54
A kedves cikkíró, ha már ilyen érzékeny és szakértelmet igénylő témához nyúl, nem ártana ha egy átfogó teológiai ismerettel rendelkezne. Mellesleg: "exegetikai" helyett a görög ἐξηγεῖσθαι -ból eredeztető, a teológia egzegésisnek mondja, mivel a latin változat csak és kizárólag a római katolikusoknál használatos. Szerencsére nem az Ugró Miklósok döntik el mi az igazi kereszténység!
Anti Komcsi
2018. január 03. 16:03
Orbán kiváló karácsonyi cikket írt. Nem műhívő, hanem teológiai, irodalmi és etkölcsi fölénnyel író, küldetéstudattal és bölcsességgel megáldott ember.
csuka
2018. január 03. 15:14
Orbán Viktor ügynök volt és MINDENKIRŐL jelentett! (Simicska kapcsán feltárja: Molnár F. Árpád "ÉLI") https://www.youtube.com/watch?v=KQsuq_CTUeA Meddig tűrjük?
patkánynak sem nevezhető férgek
2018. január 03. 14:35
Ugró elvtársnak ki lett adva, hogy gyaláznia kell egy kicsit a kereszténységet, meg okádni Orbánra. Mivel ő lusta volt, egy cikkben elintézte a kettőt, és a kasszához fáradt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!