Az elhallgatás ára

2018. január 05. 16:20

Életbevágó és megoldhatatlan: az orvosoknak sem tudunk béruniót teremteni. Sokan elmennek, mert szakmájuk könnyen hordozható és nagyon keresett.

2018. január 05. 16:20
Nagy N. Péter
168 Óra

„Életbevágó és megoldhatatlan: az orvosoknak sem tudunk béruniót teremteni. Sokan elmennek, mert szakmájuk könnyen hordozható és nagyon keresett. Tudjuk, ahogy azt is, hogy nincs unió szabad munkaerő-áramlás nélkül, azzal pedig ez jár. Egyre kevésbé jutunk orvoshoz egy fontos szabadságjog érvényesülésének következtében. Gyógyíthatatlan dilemma? A tünetek szerint az. Amikor erről beszéltem, Németországban élő hozzátartozóm visszakérdezett: hány arab orvos ment, menekült át rajtatok? Talán maradtak volna többen. Kérdezte tőlük ezt valaki is?

Megdöbbentem magamon. Ez a kérdés fel sem merült bennem. Még csak a tagadás szintjén sem. Blokkolt a tabu. Nem csak engem. A kritikus utóbbi három évben unión kívüli országból egyetlen orvos sem jelentkezett magyarországi munkavégzésre, miközben rengetegen végeznek itt. Becslések szerint egyébként százötven, az arab világból származó orvos dolgozik itt a nyugodtabb idők dicséretére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szekula
2018. január 08. 02:57
Az egy bő 10 évvel ezelőtti kép a szerzőről a cikk mellett, kedves mandiner. Kissé nevetséges, hogy azzal idézitek. Ehhez képest Nagy N. Péter így néz ki mostanában, ez az aktuális: http://nol.hu/data/files/szerzo_8323.jpg
greg
2018. január 06. 19:58
Nem kell sajnálni az orvosokat. Az hogy ne keresnének bőven átlagon felül az nettó hazugság. Az általam ismert orvosok egyetem után 5-8 évvel saját házzal, autóval rendelkeznek, nem hitelből! Persze meg is dolgoznak érte. A szülésért pénzt kérni pedig arcpirító pofátlanság. Az arab orvosok pedig menjenek germonyba, mit lehet várni egy olyan orvostól aki nem tekinti embernek a páciensét.
cutcopy
2018. január 06. 11:22
"béruniót teremteni" Ballibancs loves Jobbik..
xoltan
2018. január 05. 21:41
Ja, akinek ez tabu...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!