Politika morális határok nélkül

2017. július 04. 08:52

A káosz és a normazavar megteremtése az orbánista-habonyista politika kulcsa.

2017. július 04. 08:52
Böcskei Balázs
168 Óra

„Könnyen el lehet azt fogadni, hogy (politikai) énünknek határokra van szüksége: ha nincs határ, nem tudom megmondani, ki és mi a jó és a rossz, a barát vagy az ellenség, a bűn és a hiba. Ám 2010 után általánossá lett a határok feloldódása. A kormányzópártnak és az államot foglyul ejtő tevékenységének nyomán nehéz meghúzni a kollaboráció határát, és így nehéz választ adni sok egyéb mellett például arra, hogy a G-nap után lehet-e Simicska Lajos politikai és gazdasági normáira szövetségi politikát építeni. A káosz és a normazavar megteremtése az orbánista-habonyista politika kulcsa. Ügyről ügyre más és más társadalmi koalí­ciót teremt. Nincsenek egyértelmű határok, a költővel élve: minden egész széttörött. Ilyen normazavar közepette olyan honfitársakkal együtt »politizálni«, mint Zagyva, a morális rend további rombolása.Ismerős (ellen)érv lehet, hogy ügyek mentén lehet együttműködni, hiszen vannak közös alapok. Ez jelen esetben tévedés. A közös alap nem a választási rendszer kritikája, hanem az, hogy bár a vitapartneremmel sok – vagy éppen a konkrét – kérdésben esetleg nem értek egyet, de vallása, etnikai származása alapján, szexuális vagy egyéb hovatartozása folytán nem tekintem őt nálamnál vagy közösségemnél kevesebbnek. Ugyanazok a vele született jogok járnak neki attól függetlenül, hogy cigány, zsidó vagy meleg. Azaz és egyszerűbben: vitapartneremet eltérő gondolkodása vagy vélt tévedése ellenére morális (emberi) integritásában nem kérdőjelezem meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2017. július 04. 14:03
"vitapartneremet eltérő gondolkodása vagy vélt tévedése ellenére morális (emberi) integritásában nem kérdőjelezem meg" Te Balázs gyerek, szoktál te ballib kommenteket olvasni. Akkor először a kis csipet csapatodat vedd rá, hogy tartsák be az elvárásaidat.
jebuzita
2017. július 04. 12:10
"költővel élve: minden egész széttörött. " - ezt újra kéne olvasni, hacsak nem egy 'lazán' kezelt vendégszöveg a nagy műben. Az a költő nem ezt mondta.
pollip
2017. július 04. 12:00
"vitapartneremet eltérő gondolkodása vagy vélt tévedése ellenére morális (emberi) integritásában nem kérdőjelezem meg.” - ebben az egyben igaza van, de kiegészítem azzal, hogy ugyan csendben, de gúnyosan vigyorogni sem szimpi más véleményének hallatán. Egyébként pont a ballib és a médiája higított fel mindent és törte szét a régi kereteket. Ennek oka, hogy nem tudják demokratákhoz méltóan elviselni a többség véleményét.
Mich
2017. július 04. 11:41
Káosz és a normazavar van ennek a libsibolsináci csicskának a fejében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!