Az egész országot bezáratná a kormány

2017. június 30. 11:01

Így zárja be a kormány az egész országot, veszi el tőlünk az esélyt, hogy bármit igazán a magunkénak érezzünk, gyomlál ki minket az élet minden területéről mielőtt gyökeret verhetnénk benne.

2017. június 30. 11:01
Kapelner Zsolt
Kettős Mérce

„A hatalom a jelentéstől való megfosztáson keresztül munkál és gyarapszik – és ez a megfosztás, ez a szimbolikus kiürítés átterjed a bezárt helyről az élet minden területére. Az új tulajdonos, aki a bezárt helyet valami újjal váltaná fel, maga is a bezáratás árnyékában él – tudván tudva, hogy ha nem húzza meg magát, elődje sorsára jut. Minden és mindenki a bezáratás, az ellehetetlenítés, a hiteltelenítés árnyékában tengődik. Mindenkire ott les a veszély, hogy holnap hoznak ellene egy törvényt. Minden hely átmenetivé válik – ideig-óráig létezővé a bezáratás előtt. Minden kezdeményezés, közösségi tér, kísérlet a változtatásra – csak addig él, »amíg hagyják«.

Így zárja be a kormány az egész országot, veszi el tőlünk az esélyt, hogy bármit igazán a magunkénak érezzünk, gyomlál ki minket az élet minden területéről mielőtt gyökeret verhetnénk benne, mielőtt bármit igazán a magunkénak érezhetnénk, mielőtt bármi annyira hozzánk nőhetne, hogy ki merjünk állni érte. Így sajátítja ki a hatalom az egész országot és veszi el tőlünk, amíg nem lesz több mint körülzárt, üres telek, használatlan romház, ami már nem otthon, nem a mi otthonunk, pusztán a hatalmasok ingatlantulajdona.

És mi mindezt mégsem hagyjuk. Mert tiltva és halkan mégis visszamerészkedünk a lelakatolt ajtók mögé, és újra birtokba vesszük bezárt és kiürített életünket. Még a csupasz romfalak közt is őrizni fogjuk a bezárt helyek emlékét és a hitet, hogy mindez jog szerint hozzánk tartozik. És még ha tiltják is, hogy félelem nélkül tanuljunk, dolgozzunk, találkozzunk, szórakozzunk, még ha meg is tagadják tőlünk az alapvető jogot az egészséghez és emberhez méltó élethez, mi akkor is tovább hordjuk magunkban mindezt, mint hiányt és fájdalmat. És ebből a fájdalomból és hiányból nem csak az elkeseredésünk, de a tetterőnk is táplálkozni fog.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. június 30. 21:07
Te kis bitang VÖRÖS! Na,na,na, nem kommunista- hájszen azok bebörtönözték a Másokat!Pedig főleg művészeti körökben dívott a Szapphó-követők és a meleg urak liezonjainak története. De EGY SZOCIALISTA MŰVÉSZNÉL az ÉRTÉKEIKET nézték, az Ügyészségek pedig a szocialista kultúra lejáratása miatt indítottak támadást- a védelmük érdekében. Te kis buzgó más-gyerek, az erőlködéstől VÖRÖS a fejed, hogy te is megszophasd az egycsecsű bakkecskét....
zakar zoltán béla
2017. június 30. 14:47
,,-----,-,-,-.-,,,,,,......................
nyugalom
2017. június 30. 13:01
Csak a sajat eletedettudod kiuriteni - melegseg, drog, celtalansag, munkanelkuli almodozas! Ez kislany vagy kisfiu?
fogas paduc
2017. június 30. 12:50
Egyébként az országbezáráshoz legközelebb ottan 2008 környékén voltunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!