Egyetemes történet – Szolidaritás a CEU-val

2017. április 08. 18:11

Tavaly októberben „egyszerű gazdasági döntés” született, most „egyszerű oktatáspolitikai döntésről” beszélnek.

2017. április 08. 18:11
Népszabi szerkesztőség
Facebook

„Mi, akik valaha a Népszabadságnál dolgoztunk, pontosan tudjuk, milyen az, amikor a kormány ráront a szabad gondolkodás egyik intézményére. A dolog mindig egy hatalmas csúsztatással kezdődik - tavaly októberben »egyszerű gazdasági döntés« született, most »egyszerű oktatáspolitikai döntésről« beszélnek - , és úgy végződik, hogy állnak az új barbárok a romok fölött, sóval hintve be a pusztításuk nyomait. (Az egyetlen különbség, hogy most valamiért nagyon fontos nekik a törvények betartása – fél éve, amikor a tulajdonos és a politika sorozatosan sértette meg a jogainkat, ez valamiért nem zavarta annyira az igazságért aggódó kormányt.)

Értünk is megszólaltak akkor mindazok, akik fontosnak érzik, hogy Magyarország ne térjen rá a putyini tévútra; mi is megszólalunk most a CEU-ért, az oktatás és a gondolkodás szabadságáért. Aggodalommal és együttérzéssel küldjük az alábbi cikket: Miklós Gábor kollégánk írta egy héttel a Népszabadság bezárása előtt – ma talán még tanulságosabb, mint akkoriban.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. április 09. 17:16
De miért kell már megint hazudni? A Népszabadság nem egy kormányzati döntés, egy törvénymódosítás miatt szűnt meg. Ahogy a középeurópai egyetemnek sem kell megszűnnie a törvénymódosítás miatt. Azt gyakorlatilag nem is érinti. Csak a CEU-t.
Öregfa..
2017. április 09. 10:38
A Népszabadságot át kéne keresztelnetek, Népszarára, a színvonal már meg van!
Kopa
2017. április 09. 09:09
Most, hogy ezek is megszólaltak, érveik súlya alatt már teljesen bizonyos vagyok benne, hogy CEU ügyben „egyszerű oktatáspolitikai döntésről” van szó.
Kopa
2017. április 09. 09:07
Mi, a Szabad Nép című porba tiport újság nagyon demokrata volt újságírói is tiltakozunk, meg minden.... és hajrá Heineken® (törv.véd.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!