Áruló baloldal?

2017. február 21. 21:08

Abban az állításban, hogy a baloldal korábban beállt az olimpia mögé, a valóság morzsái felfedezhetőek

2017. február 21. 21:08
Kálmán Attila
Kettős Mérce

„Abban az állításban, hogy a baloldal korábban beállt az olimpia mögé, a valóság morzsái felfedezhetőek. Anélkül, hogy nagyon mélyre ásnánk, elég megnézni a 2015-ös fővárosi közgyűlési, majd az azt követő parlamenti szavazás eredményeit, ami után nyugodt szívvel nyújtották be az olimpiai pályázatot.

A Fővárosi Közgyűlésben az LMP-s Csárdi Antal szavazott mindig kategórikusan nemmel, Gy. Németh Erzsébet (DK) tartózkodott, a többi ellenzéki pedig együtt szavazott a fideszesekkel. De a világ nem olyan egyszerű, mint amilyenné Habony Árpád íróasztalán válik. Zugló polgármestere, Karácsony Gergely már 2015 júniusában népszavazást sürgetett: azt mondta, ő nem a pályázat ellen van, hanem a demokrácia mellett. Az MSZP-s Horváth Csaba szintén népszavazásról beszélt a támogató szavazat ellenére, pedig a fővárosi MSZP-ben a párt jó hagyományaihoz híven az olimpia mellett, de ellene is többen felsorakoztak.

2015 decemberében a közgyűlés úgy szavazta le a népszavazást, mint a sicc.” 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2017. február 22. 16:35
Nem kérdőjellel, hanem felkiáltójellel a végén.
kjkj945
2017. február 22. 14:36
""„Levetették a nagy sárkányt, ama régi kígyót, aki maga az ördög, a sátán, aki tévútra vezeti az egész világot. A földre vetették, s vele együtt letaszították angyalait is.”"" Ébredj magyar taszítsd le a nemzet árulókat!
catalina9
2017. február 22. 14:33
".. Botka László választmányi elnök, szegedi polgármester június 25-én a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által szervezett Társadalmi párbeszéd az olimpiáért sorozat szegedi állomásán még úgy nyilatkozott, hogy nemcsak kell, hanem érdemes is küzdeni a 2024-es magyarországi olimpiáért. A városvezető akkor nem tudott személyesen jelen lenni, üzenetét viszont elküldte az eseményre, amiben úgy fogalmazott, hogy „hiszünk abban, hogy a nemes versengés nem pénz kérdése, és hogy az olimpia rendezése nem gazdag országok nagyvárosainak kiváltsága, hanem erőfeszítés, küzdelem”. Ezzel egyben utalt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság decemberben elfogadott reformprogramjára, az Agenda 2020-ra, mely nagymértékben ésszerűsítette az olimpiarendezés feltételrendszerét."
catalina9
2017. február 22. 14:31
Zugló polgármestere, Karácsony Gergely már 2015 júniusában népszavazást sürgetett: azt mondta, ő nem a pályázat ellen van, hanem a demokrácia mellett. Az MSZP-s Horváth Csaba szintén népszavazásról beszélt a támogató szavazat ellenére, pedig a fővárosi MSZP-ben a párt jó hagyományaihoz híven az olimpia mellett, de ellene is többen felsorakoztak." na most akkor a lényeg! népszavazás nélkül is igennel szavaztak az olyan elvtársak, mint Karácsony, Horváth stb. stb.?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!