Peter Clines: 14

2017. január 13. 07:44

A könyvben borzasztó sok meghökkentő apróság (majd egyáltalán-nem-apróság) borzolja az idegeket, tartja bizonytalanságban az olvasót. Mi történik? Miért? Hogyan?

2017. január 13. 07:44
Profundus Librum
ekultura.hu

A piszlicsáré bohócságokról – Az egyik szoba mindig le van lakatolva, és a szobáknak nem ugyanolyan az alaprajzuk! Jól vigyázz!!! – ugyanis kiderül, hogy egy világméretű problémának a részei. Ez az, amiről nem fogok elmondani semmit, mert azzal teljesen tönkre vágnám a könyv egészét. Jobb, ha az olvasó előzetesen semmit nem tud arról, mivel is fog szembesülni Nate és bátor csapata, de a tájékozottabb, kíváncsibb olvasók már sejthetik, hogy a Nagy Rejtélynek valami köze lehet esetleg Lovecraft munkásságához, hiszen a 14-hez kapcsolódó oldalak, posztok világszerte az Ő nevével vannak zsúfolásig telve – én pedig még meg sem említettem, pedig hogy imádom gyerekkorom óta Lovecraftot. Milyen furcsa… Na, de legyen elég annyi, hogy a regény valóban – és nem kicsit – kapcsolódik a lovecrafti kultúrkörhöz. Hurrá! Akit csak emiatt érdekelne, az nyugodtan kezdjen is neki!

Hibái ellenére is – csak az utolsó harmadára lesz horrorisztikus(abb) – roppant szórakoztató és élvezetes olvasmány volt a 14. Ismét remekül sikerült kiadásra méltó szerzőt kiválasztani a Fumax Kiadó munkatársainak; kíváncsi vagyok, mi lesz a következő regényük a thriller alsorozaton belül. Attól mondjuk nem tartok, hogy ne lenne majd valami ínyencség...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!