A vidéki sajtó nem csak a vidék ügye!

2017. január 27. 09:38

Lehet, hogy szélmalomharc, amit folytatnak, és nem tudják majd fenntartani a lapokat, de van-e tiszteletre méltóbb a szélmalomharcnál? Hogy hírverseny lesz ezekben a megyékben, kihívója akad a Magyar Időktől érkező főszerkesztőnek, az a minőségre csak jó hatással lehet.

2017. január 27. 09:38
Élő Anita
Válasz.hu

„A Veszprémi Naplónál és a Fejér Megyei Hírlapnál a hírhedt átírt Orbán-interjút követően kiderült, hogy a vidéki sajtó mennyire törékeny, hiszen olyan embereket is felállítottak, akiknek nyilvánvalóan semmi közük nem lehetett az átírt interjúhoz. (A botrány utáni »rendcsinálás« módját még az ellenzékiséggel nem vádolható Lovas István újságíró is kifogásolta.)

Rendszeresen olvasom vagy tíz vidéki lap online verzióját, és nem tudok magamhoz térni, milyen mértékben fedik át egymást, mennyire elbulvárosodott az adott megyéről szóló részük, milyen kevés olyan lap van, amely minőségi cikkeket közöl, mint például a Délmagyar, a Kisalföld vagy a Nyugat.hu. A Veszprémi Napló bírósági tudósításai is ezek közé tartoznak.

A vidéki újságírás kockázatos műfaj, a két megyei laptól kirúgott kollégákat állásuk elvesztése azzal fenyegette, hogy vagy el kell hagyniuk a lakhelyüket, vagy fel kell hagyniuk az újságírással. Ők azonban egy harmadik megoldást választottak: online lapot alapítottak. A Veszprémkukac.hu a régebbi közülük, és elindult a Fehérvárkukac.hu is. Lehet, hogy szélmalomharc, amit folytatnak, és nem tudják majd fenntartani a lapokat, de van-e tiszteletre méltóbb a szélmalomharcnál? Hogy hírverseny lesz ezekben a megyékben, kihívója akad a Magyar Időktől érkező főszerkesztőnek, az a minőségre csak jó hatással lehet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. április 08. 20:19
Amíg a Népszabadság fióklapjai voltak - mert azok voltak - addig jó volt?
zakar zoltán béla
2017. február 11. 09:38
"Válasz.hu" Lalee bú...
polnemkor
2017. február 07. 18:42
Simicska ringyója lett ez a nő is.
Mich
2017. február 03. 14:29
G.Lali (csicskáján keresztül) a megmaradt bolsi lapokat ünnepli...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!