Erdélyi választás

2016. december 12. 11:40

Mi volt ebből a tanulság? Hogy a viszálykodás, a gyűlölködés, a külön politizálás sem az RMDSZ-nek, sem az MPP-nek nem hozta meg a sikert.

2016. december 12. 11:40
Stefka István
Stefka István
Az Öreg

Ezért nagyszerű, ami most Erdélyben történt a romániai országgyűlési választásokon. Az erdélyi magyarok megértették, hogy az összefogásban az erő és kimagasló választási kedvükkel saját szűkebb pátriájukért – Székelyföldért, a Partiumért, az erdélyi magyarságért –, saját magukért tettek a legtöbbet. Most Erdélyben is elmentek sokan olyanok is az urnákhoz, akik eddig soha. Tudomásul vették a magyar emberek, hogy azért kellett az RMDSZ-re, a magyar összefogásra szavazniuk, mert ezzel szavaztak a magyar nyelvre, a magyar oktatásra, a magyar identitásra, a magyar területi, kulturális autonómiára, egyáltalán a magyarság túlélésére, jövőjére.

De dicséret illeti a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Magyar Polgári Párt vezetőit, hogy meg tudtak egyezni az összefogásban, félretették nézetkülönbségeiket, nem külön indultak, hanem egyesítették erőiket. Ebben nagy segítségükre voltak az anyaország nemzeti pártjainak, a kormánypártjának, magának a miniszterelnöknek a támogatása is.

Mi volt ebből a tanulság?

Hogy a viszálykodás, a gyűlölködés, a külön politizálás sem az RMDSZ-nek, sem az MPP-nek nem hozta meg a sikert. A közös cél, az összefogás azonban igen. Ezt díjazták a választók, a székelyek, a magyarok.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totyalaci
2016. december 13. 12:45
Kedves István! Jó lenne, ha ezt a gazdáiddal is megértetnéd.Elsőként javasolnám a habony féle gyűlöletgyárosokat elzavarni jó messze a politika környékéről. Mert azért az nagyon snassz-azzal együtt, hogy messze nem vagyok baloldali érzelmű ember- hogy mondjuk egy Horn kormány igencsak demokratikusabb volt a mostani ámokfutóktól
Enmerkar
2016. december 13. 11:10
A fidióták addig erőlködtek az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt futtatásával, amíg be nem látták, hogy a RMDSZ képes a legtöbb magyart mozgósítani, a kreálmányok támogatottsága marginális.Most meg 'történelmi' összefogásról papolnak.
káli
2016. december 12. 19:29
Gondolom ha az lenne az ukáz, ez a vén szélkakas bm kitüntett majom megírná,az rmdszesek csecsemőket esznek!
Márkus István
2016. december 12. 17:57
Az RMDSZ a románok magyar nyájat terelő kuvasza.Mindig kézben tartható ,és jó hivatkozási alap a nemzetközi közvélemény előtt annyira szükségük van rá ,hogy ha nem lett volna meg az 5% akkor is jelen lenne a román parlamentbe .Kíváncsian várom a Székelyföld autonómiáját és a javuló román magyar viszonyt e kitűnő választási eredmények után .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!