VIECC, avagy a Szülinap-Con

2016. december 01. 08:30

A Free Hug táblák is jelentősen háttérbe szorultak, ez a rendezvény szemlátomást nem a szeretethiányos anime-függő félénk és gátlásos tinédzserekre épített, hanem az életvidám és magabiztos, szórakozni vágyó (és főleg: fizetőképes) felnőttekre.

2016. december 01. 08:30
Rékasi Nóra
LFG

A nap folyamán mindkét teremben folyamatosan jobbnál jobb jelmezesek cirkuláltak. Rengeteg Marvel, DC, Star Wars és Trónok harca karakterrel lehetett találkozni, voltak szégyenmenetet tartó szakállas septák, kigyúrt Khal Drogo és Daenerys, akik a kisbabájukat cuki sárkány-ruciba öltöztették, Darth Wader és az 501-es légió, Zöld Íjász és Szellemlovas, volt egy egész csokorra való pokémon és rengeteg játékkarakter is a Mass Effecttől a Mortal Kombatig. A jelmezek színvonala elképesztő volt, akár saját kezűleg készült, akár vásárolt/csináltatott cosplayről legyen szó. Nem volt jellemző a hazai viszonylatban unalomig ismert cicafüles anime-rajongás; ha valaki be akart öltözni, akkor azt többnyire komolyan is vette, és minőségi cosplayek születtek. A Free Hug táblák is jelentősen háttérbe szorultak, ez a rendezvény szemlátomást nem a szeretethiányos anime-függő félénk és gátlásos tinédzserekre épített, hanem az életvidám és magabiztos, szórakozni vágyó (és főleg: fizetőképes) felnőttekre.

Számukra viszont európai viszonylatban hiánypótló rendezvény a Vienna Comic Con. A hazai közönség számára legkönnyebben megközelíthető Conról van szó, ahol a pénz beszél, és ez a minőségen is meglátszik: profi szervezés, gördülékeny ügyintézés, színvonalas sztárok, elképesztő jelmezek. Ha valakinek a pénztárcája elbírja a kb. 8 ezer forintos napijegy, vagy a kb 16 ezer forintos hétvégi jegy mellett a 9-22 ezer forint közötti áron mozgó autogram vagy közös fotó lehetőséget, akkor mindenképp megéri ezért kiutazni a szomszédba, mert Magyarországon a közeljövőben nem nagyon lesz lehetőség ennyire testközelbe kerülni a kedvenceinkkel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!