Ted Chiang: Életed ​története és más novellák

2016. december 28. 19:49

Chiang rendkívül széles látókörrel rendelkezik és nem fél hozzányúlni olyan témákhoz sem, amik komoly előtanulmányokat követelnek meg. Ám félni mégsem kell a hard SF-ért nem rajongóknak sem.

2016. december 28. 19:49
Dubovszki Martin
Széljegyzet

Novellák lévén, kár is lenne dióhéjban összefoglalni a cselekményeket, hiszen túl sokat mondana pár sor is. Témái sok területet lefednek: van novellája, amely bibliai történeten alapul, van alternatív történelmet körbejáró műve és van, ami erősen hard sci-fi alapokra épül. A kötet minden darabja olyan tiszta eleganciával készült, hogy akarva sem tudnánk hiányosságot találni bennük. Chiang rendkívül széles látókörrel rendelkezik és nem fél hozzányúlni olyan témákhoz sem, amik komoly előtanulmányokat követelnek meg. Ám félni mégsem kell a hard SF-ért nem rajongóknak sem, hiszen az aprólékos és alapos tudományos részek mellett nem hanyagolja az alkotó az embereket sem. Lelki világuk legalább olyan fontos szerepet kap, mint a tudomány. Alig pártíz oldalon képes rétegeltebb szereplők létrehozására, mint sok több száz oldallal gazdálkodó szerző. Egyszerűen jó érzés olvasni az alkotó írásait. Van valami bennük, ami megfogja az olvasót: a stílusa, a letisztultsága, a precizitása, hogy minden novellája egy kerek egész, szinte tökéletes összképet alkotó egység.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!