A nyárnak múlnia kell – Peter S. Beagle: Summerlon

2016. november 15. 08:04

A Summerlong megjelenése eseményszámba megy, elvégre Peter Beagle 1993 és A fogadós éneke óta nem írt regényt kifejezetten felnőtt olvasóközönségnek.

2016. november 15. 08:04
Kleinheincz Csilla
SFmag

Fantasy regény, ám úgy érzem, a mitológiai gyökerű misztikum, ami lassan kibontakozik benne, inkább allegória, a megújulás és a változás szimbóluma, és nem a fantasztikus rejtély a történet lényege. Hanem a magány, az elszakadás önmagunktól és a világtól, ahogy öregszünk, és a kapcsolódások és útkeresések, amelyekbe kapaszkodva ismét élőnek és teljesnek érezzük magunkat.

Joanna és Abe nagy árat fizetnek azért, hogy ismét fiatalnak és egésznek érezzék magukat, mert az isteneknek mindig fizetni kell, és legalább akkora teher, mint áldás, ha a a figyelmük az emberre irányul.

Egy öreg író szépségesen szomorú, csöndes regénye a Summerlong, egy kései nyár melegsége, amelynek el kell múlnia, amikor jön az ősz. Érezni a veszteségeket mögötte, amik meghagyták Beagle szinte éneklő, magával ragadó szövegét, de elfojtották azt a játékosságot és humort, ami máskor átjárja az írásait. De fontos könyv, egy nagy író őszinte szembenézése az öregséggel és a változásokkal.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!