Vizes vihar

2016. november 17. 17:00

Ha a sportág érdekei lennének fontosak, akkor a szemben állók már régen leültek volna egy asztalhoz és tisztázzák a félreértéseket, a nézetkülönbségeket.

2016. november 17. 17:00
Bernau Péter
Népszava

„Ha a sportág érdekei lennének fontosak, akkor a szemben állók már régen leültek volna egy asztalhoz és tisztázzák a félreértéseket, a nézetkülönbségeket.

Jövő nyáron vizes világbajnokságot rendez Budapest, másfél hónappal később a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) dönt a 2024-es nyári olimpia és paralimpia helyszínéről. A vizes világbajnokság sikeres lebonyolítása nemzeti érdek, ha tényleg komolyan gondolja bárki is, hogy Budapest meg akarja rendezni a nyári játékokat, és nem kizárólag hatalmas összegeket akar kivenni ebből a projektből.

A sikeres kandidálásnak minden egyéni érdek, sérelem felett kellene állnia. Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok, eredményei lenyűgözőek, igazi profi. Berki Krisztián (az olimpiai bajnok tornász), Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai aranyérmes vívó - a névsor még sokáig folytatható – eredményei szintén lenyűgözőek, ők is igazi profik, olimpiai bajnokok, de közvetlenségük, szerénységük miatt szimpatikusak is.

Az amerikai szemlélet – amivel az úszónő rendkívüli profitorientáltságát magyarázzák – kínosan ügyel a brand eladása mellett annak megítélésére is. Az úszónőnél ez utóbbi szempont mintha háttérbe szorulna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MondottamBocsánat
2016. november 18. 12:57
Az állam túl sok pénzt tol a versenysportba.Zs kategóriás úszónak is managementje van,lábuk nem éri a földet.Évekig felveszik az állami,szponzori pénzeket a versenyen meg a B döntö közelébe sem kerülnek.HK meg ne arcoskodjon,a szövetség a dopping vádban kiállt mellette,legközelebb nem fog.Sőt..
Senye Péter
2016. november 18. 09:42
A sporteredményekhez Montecuccoli három követelményén kívül más is kell, és az egyre jobban hiányzik.
pollip
2016. november 18. 08:59
hir24: Sport 93 Hosszú-MÚSZ-háború: “Mi itt már nagyobbra nőttünk, mint a magyar úszósport” Ebben a megjegyzésben sok minen benne van. Pl az, hogy ITT nőhettek nagyra, ezért akár köszönetet is mondhatnának.
Ipolypart
2016. november 18. 00:31
Itt bizony rendet kellene tenni. A magyar közpénzből való finanszírozást, ami eddig volt az úszók és segítőik kezdik keverni az amerikai szponzorival. Ez bizony egy öszvér, ami nem egészséges. A szponzoráló szigorúan megszab dolgokat: pl arculat, megjelenhetőség,de még viselkedés is. Ez a szerződők dolga. De, ha a magyar állam az adófizetők által kitermelt forintokat adja oda az úszóknak, akkor az nem szponzoráció? Ezért nem lehet ugyanúgy elvárni, netán megszabni valamit? Megjelenést stb. Egy szponzor visszaléphet, ha nem megfelelő számára a támogatott, de a szponzorált is visszaléphet, bonthat szerződést. Szerintem az a baj, hogy keverik a két ország rendjét. Ha pontos elszámolás lenne mindkét fél részéről nem lenne ekkora paláver. Itt már nem elég régi komcsizni, de nem elég csak tartani a markot, sem az úszőnak, sem a menedzsmentnek, bármekkora tehetség is, vagy bármekkora sikert ér el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!