Colony – 1. évad

2016. október 18. 10:44

Annyi biztos, hogy a földönkívüliek már egy éve itt vannak és a kiváltságos keveseken kívül senki sem láthatja őket.

2016. október 18. 10:44
Lxenia
SFmag

A sorozatban nem magyarázzák el igazán a világot, a nézőkre van bízva, hogy mit látnak meg benne, és ezt az ábrázolást igen érdekesnek találtam. Annyi biztos, hogy a földönkívüliek (Hosts) már egy éve itt vannak és a kiváltságos keveseken kívül senki sem láthatja őket. Los Angelest és több más nyugati parti várost óriási falak vesznek körül, de hogy mi van Amerika többi részén, azt csak egy-egy megjegyzésből tudjuk. Az idegenek kiválasztották a képviselőiket, akik irányítják ezeket a fallal körülvett városokat. Az Amerikára jellemező általános jólétnek nyoma sincs, és bár az emberek normális körülmények között, mégis erősen korlátozott szabadságban élhetnek. A lények érkezése után elkezdték összeszedni azokat, akiknek FBI, CIA stb. múltjuk van, igaz néhányukat békén hagytak, hisz hasznosak lettek az új rendszerben. Ám vannak olyanok, mint Willék, akik álnéven élnek, hogy ne kapják el őket. Az idegenekkel szövetkezők (a hatalmi pozícióban lévők, a katonák, az egyszerű emberek, akik egyetértenek az idegenek jelenlétével) a kollaboránsok, akiket általános gyűlölet övez. A lázadók között ugyanúgy találunk robbantgató terroristákat mint a szavakkal harcoló propagandistákat. Ha bárkit elkapnak valamiért, az mehet a Gyárba, amiről az emberek rettegve beszélnek, hisz bárki bekerülhet ide, életkorra és nemre való tekintet nélkül.

Hogy az idegenek mit akarnak a lezárt városokkal, a szétszabdalt társadalommal? Nem igazán tudni. Vajon elmennek, ha megszerezték, amiért jöttek? Vagy egy célzott átalakítás miatt vannak itt? Vagy valami mást terveznek? A nézőre van bízva, hogy gonosz megszállókat vagy segítőket látnak a titokzatos vendégekben. Mi lehet a falak másik oldalán? Egyszerre minden és semmi. Az L.A.-t körülvevő fal egy része pont a belváros mellett halad el, félig-meddig tönkrement épületeket látunk a távolban, de ember egy szál se… Minden úgy maradt, ahogy azt az utolsó használó hagyta a távozáskor, jelentsen az deportálást, kivégzést, eltűnést vagy bármi mást. Talán sose tudjuk meg, mi lett a sorsuk azoknak, akik a falak másik oldalán álltak. Mi is az a rejtélyes Gyár? Mit csinálnak ott? Ugyan egy adott epizódban ellátogatunk oda is, konkrét válaszokat nem kaptunk minden kérdésre, de érzelmileg elég felkavaró volt a bentlakóknak és a nézőknek is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!