Terry Gilliam: Gilliamesque

2016. október 19. 08:26

Ha nem lenne elég, hogy a Monty Python-ban betöltött szerepe és zseniális, különc filmjei miatt szeressük Terry Gilliamet, itt egy remek alkalom, hogy az életének minden mozzanatára rácsodálkozzunk, hol nevessünk, hol a fejünket ingassuk.

2016. október 19. 08:26
Farkas Balázs
SFmag

Hogy hogyan válik valakiből egyszerű rajzolóból a filmtörténelem egy kiemelkedő alakja, rendkívül érdekes folyamat, és a filmek mögötti anekdoták talán a legérdekesebbek, csak hogy kiemeljem a fontosabbakat: hogyan sikerült összehozni az Időbanditák nagy sikere ellenére a Brazilt (ami nem az Időbanditák 2!), miért lett anyagi bukás a Münchhausen báró, milyen érzés volt Hunter S. Thompsonnal és Johnny Deppel dolgozni (akik minden forgatás előtt éjszakáztak), mi történt, amikor Heath Ledger meghalt a Doctor Parnassus forgatása közepén, és persze az örök kérdés: mi a nyavalya van Don Quijote körül?

És ez még csak a felszín, mert Gilliam életét mélyen áthatja a lázadás, a stúdiók és az amerikai állam elnyomásával szemben, nagyon nyíltan, nagyon őszintén beszél személyes, gyakran kilátástalan küzdelmeiről, hazája felfoghatatlan, zárt mentalitásáról, arról, hogy milyen folyamat volt lemondani amerikai állampolgárságáról, hogyan sikerült időnként elveszítenie, majd visszanyernie a hitét a saját művészetében.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!