Semmit se tudunk róluk: bevándorlók százai telepedtek le Magyarországon

2016. szeptember 06. 11:33

Örüljünk a ténynek, hogy a program három esztendővel ezelőtti indulása óta már 4580 letelepedési államkötvénycsomagot értékesítettek, úgyhogy több száz ismeretlen akárki élvezheti mindazt, amit a Magyar Köztársaság nyújtani tud letelepedésileg.

2016. szeptember 06. 11:33
Dévényi István
Válasz.hu

Apró pörsenés a jó hír orcáján, hogy ez az egész letelepedési államkötvény nagyon sokaknak jó biznisz, kivéve az államot. Számítások szerint Magyarország idén júliusig 17,4 millió eurót (mai árfolyamon 5,3 milliárd forintot) bukott azon, hogy a letelepedési kötvények 2013-ban rögzített hozama ma már két és félszer magasabb a piacinál.

Azt pedig, hogy milyen figurák keringenek a biznisz körül, például a bahreini tiszteletbeli konzul, akinek köszönhetjük az Orbán Ráhel olajügyekről tárgyal sztorit, vagy a Magyar Nemzet mai felfedezettje, a jogerősen elítélt orosz állampolgár, aki egy karib-tengeri sziget hatóságai által kiállított erkölcsi bizonyítvány alapján tudott letelepedési kötvényt vásárolni, most ne nézzük.

Egyszerűen csak örüljünk a ténynek, hogy a program három esztendővel ezelőtti indulása óta már 4580 letelepedési államkötvénycsomagot értékesítettek, úgyhogy több száz ismeretlen akárki élvezheti mindazt, amit a Magyar Köztársaság nyújtani tud letelepedésileg. Meg, hogy a közvetítő cégek is milyen ügyesen hozzák az ügyfeleket, még szép, hogy jár nekik a fejenkénti 45 ezer eurós kezelési költség, illetve csak az augusztusban számukra kifizetett 4,5 milliárd körüli plusz pénz.

És aki most Rogánozni mer, az aljas ünneprontó!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 09. 13:30
Csakhogy ezek az emberek nem átcsörtettek a kerítésen, hanem alapos vizsgálaton estek át. Ugyanakkor ugyanazok a a cégek intézik nekünk, mint például Angliának és ugyanolyan feltételekkel.
balbako_
2017. március 09. 13:30
Már egyszer tisztáztam az álláspontomat a maga által öszzehordottakról. Ezt egyébként jogszabályok szabályozzák. Ennyi.
2016. szeptember 17. 01:49
Ha Téged Stendal a maga korában ismert volna, akkor a regényének a címe L'orange et le noir lett volna a Le rouge et le noir helyett!
2016. szeptember 17. 01:48
A legutóbbi Szabadfogás bizony nem volt egy nyafogás, bár az egyébként általában lényeglátó és korrekt Csintalan lassan már áthangolhatná magát a Magyarok Nyilairól a Vörösök Nyilaira!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!