Amit megtanultunk a 2006-os tűzijáték-katasztrófából

2016. augusztus 20. 09:55

Nem volt egyszemélyi felelős.

2016. augusztus 20. 09:55
Joób Sándor
Index

„A katasztrófa utáni nagy egymásra mutogatásban egyedül az ombudsmani hivatal volt képes kimondani, hogy a rendezvény megrendelőjeként a Miniszterelnöki Hivatal az első számú felelős. Ehhez képest az eset után lefolytatott kormányzati vizsgálat három embert nevezett meg: felelősségre vonták és azonnali hatállyal felmentették a katasztrófavédelem ügyeletvezetőjét,  fegyelmit kapott a riasztásokat kiadó, de azok fogadásáról meg nem győződő meteorológus, valamint a Miniszterelnöki Hivatalnak a rendezvényért felelős osztályvezetője is.

A katasztrófavédelem ügyeletvezetőjét később rehabilitálták, mert megállapították, hogy nem követett el szolgálati mulasztást. A 2007-es tűzijátéknál már a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárát (Gál. J. Zoltánt) nevezték ki a rendezvény egyszemélyi felelősének. Azóta is a tűzijátékot vagy állami ünnepséget szervező miniszterelnökség egyik illetékesének vagy az operatív törzs vezetőjének (idén Kádár Pál dandártábornok) kell felelősséget vállalnia a biztonságos lebonyolításért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. augusztus 21. 11:19
Index? Így néz ki egy hírportál amikor idő és IDENTITÁSZAVARBAN van. Joób Sanyikáról már nem is beszélve!!
Rockpapa
2016. augusztus 21. 07:10
Na most ők készülődnek vissza a hatalomba.
kumkum
2016. augusztus 20. 17:14
Semmi ertelme a metereologusokat szopatni. En egy haverral voltam ott, es szabad szemmel is latszott, hogy gaz lesz. Egy bazi fekete felho kozeledett, es szabad szemmel is latszott az allando villamlas. Mi szepen felalltunk, es hazaindultunk. Szanalmas, hogy egy teljesen behangositott rendezvenyen egy vezeto politikus, vagy tuzoloto/rendor fotiszt sem lepett oda a mikrofonhoz. Elmondani, hogy szarra fog azni mindenki, de legyszi ne alljatok a fak ala, es ne tapossatok el egymast. Megkerni a kornyeken lakokat, h a lepcsohazakba engedjek be a tomeget.
alex.leopardi
2016. augusztus 20. 13:46
amit megtanultam az,hogy ne maszop-szadesz kormány alatt menjek ünnepelni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!