Az Uber utódja

2016. július 18. 07:59

Üzenet azoknak, akik bűnrészesei, vagy éljenzik az Uber Magyarországról való kitiltását: a történelem rossz oldalán álltok.

2016. július 18. 07:59
Táborszki Bálint
Ellenpropaganda

„Egy üzenet azoknak, akik bűnrészesei, vagy éljenzik az Uber Magyarországról való kitiltását:


A történelem rossz oldalán álltok.

Hívjuk individualizmusnak és kollektivizmusnak, kapitalizmusnak és szocializmusnak, békés kereskedelemnek és erőszakos rablásnak, a két erő, amely az emberi történelem lapjain végtelenszer összecsap ugyanaz marad. Az egyik alapelve az önkéntes kereskedelem, amelyben mindkét fél értéket ad értékért, és boldogan távozik. A másik alapelve az egyoldalú rablás, az erőszak, a vérontás. Az egyik a történelem során soha nem látott magaslatokba emelte az emberiség technológiai fejlődését és életszínvonalát, míg a másik évezredeken át tartó elnyomást és rabszolgaságot, majd 1929-től 2008-ig folytonos gazdasági összeomlásokat hozott.

Az egyik táplálja és élteti az emberi civilizációt, a másik a porba taszítja azt.

És ami a legfontosabb, az egyik: az individualizmus, a kapitalizmus, a békés kereskedelem a helyes, míg a kollektivizmus, a szocializmus, az erőszak a gonosz. És ha elég időt adunk neki, az igazság mindig győzedelmeskedik. És el fog jonni az idő, amikor a szabadság és a természet törvényeinek való engedelmeskedés a csillagok közé fogja emelni az emberiséget, és sosem látott technológiai és civilizációs fejlődést ad majd a kezébe. El fog jönni a kor, amikor az erőszak, a szocializmus, az államizmus el fog tűnni az emberiség szövetéből, és a jövő generációi undorodva fognak visszanézni rátok, mint bűnözőkre és árulókra.

Nem csupán ezer év múlva, vagy ötszáz év múlva, hanem talán a saját gyermekeitek is látni fogják, ahogy mohóságotoktól és erőszakosságotoktól vezérelve vétkeztek a természet törvényei ellen, a természet pedig ezerszeresen sújtja egész nemzetetek gazdaságát. Mindenki számára láthatóvá válik majd, hogy hűségetek nem az emberiség, a civilizáció és a fejlődés, hanem pitiáner rablók és bűnözők oldalán állt.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Adam5
2016. július 18. 08:36
A "békés kereskedelem"-hez bizalom és biztonság kell, ezt viszont a szabályozás adja meg és nem a paic, akár az app által, akár az állam biztosítja. Szerintem az Ubernél megvolt (az app által, bár sokan másképp gondolják), viszont az Arcade City-nél már nem érzem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!