Paul Tremblay: Szellemek a fejben

2016. június 21. 11:37

A Szellemek a fejben egy jól megírt, izgalmas és végtelenül szórakoztató könyv, Paul Tremblaynek jár a dicséret. Ugyanakkor minden horror rajongót el kell szomorítanom, mert ez a könyv nem horror.

2016. június 21. 11:37
Pomsár Péter
Szubjektív Kultnapló

Másrészt pedig nem kellett volna a plusz két nézőpont. Az extra oldalak nem csak hogy nem növelik az amúgy is alacsony feszültséget, hanem még meg is törik azt. Viszont, ha az ember túllép azon, hogy a borítón lévő blurbökkel ellentétben nem egy horrort olvas, hanem burkolt társadalomkritikát, egy pörgős és izgalmas (de legrosszabb esetben is megbotránkoztató) történet köré csavarva, akkor nyilvánvaló lesz, hogy az egész nagyon jól meg van írva.

Különösen a blogger Merry jött be, aki bár papíron filmkritikát ír a család történetéről készült valóságshow-ról, egyben egy igen komoly társadalomkritikát is megfogalmaz és erőteljes gondolatokat ébreszt a konvencionális családi kapcsolatokról, a modern társadalmi változásokról és az egyházról, nem utolsósorban pedig tényleg kapunk egy fiktív, de- igényes filmkritikát. Nem mellesleg nagyon pikáns iróniával is él és gyakran a kritikáin keresztül el is magyarázza családjának történetét, az okokat, hogy miért is történtek úgy a dolgok, ahogy. Ez egy nagyon értékes tartalom és tényleg gondolkodóba ejt. A nyolc és a huszonhárom éves Merry pedig remek kontrasztot nyújtanak, jókor váltják egymást és biztosítják a szöveg, a történet folytonosságát. Tehát egy nagyon jól átgondolt, precízen és elegánsan kidolgozott nem-horror történettel van dolgunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!