Gyámügyi sóhivatalok

2016. június 12. 09:31

Hány halálnak kell bekövetkeznie, hogy az állam kicserélje a gyerekvédelemben a gyenge láncszemet?

2016. június 12. 09:31
Körmendy Zsuzsanna
Magyar Nemzet

„Újabb gyermekgyilkosság borzolja a kedélyeket. A gyilkossággal alaposan gyanúsítható apa, bár én inkább nemzőt írnék, próbált összevissza hazudni, tizenkilenc éves párjával együtt. Másik, ma már négyéves kislányukat is rendszeresen verték, eljárás indult ellenük, amelynek eredményeképp gyereküket a nagymama gondozza. Azt gondolnánk, hogy ilyen esetben a gyermekvédelem beindul ezerrel, s a gyámhatóság fokozott figyelemmel kíséri az újszülött sorsát. Úgy tűnik, még leginkább a védőnők próbálnak helytállni, jeleznek, javasolnak, és valahol a lánc mégis elszakad. Ha már nem vették el a felelőtlen pártól a második gyereket, nagyítóval kellett volna rájuk figyelni – nem ez történt, hanem egy újabb tragédia.

(…)

Vajon praktizál-e még az orvos, aki »elfelejtette« jelenteni a gyámhatóságnak, hogy egy elegáns nő, J. Médea (nomen est omen) hibátlanul manikűrözött kezén már rég kattannia kellett volna a bilincsnek? És hány halálnak kell bekövetkeznie, hogy az állam kicserélje a gyerekvédelemben a gyenge láncszemet? Láthattuk, kevésbé a védőnő, sokkal inkább a gyámhatóság, a gondatlan orvos, a hanyag hivatalnok hibáztatható. Mert mindig van egy-két ember, aki próbál tenni valamit, mások viszont ülnek az íróasztaluk mellett, és nem érdekli őket az, amiért a fizetésüket fölveszik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2016. június 12. 10:58
Ércsük simicskazsuzsi. Orbánt kell leváltani, és akkor a gyáméknál is úgy fog menni minden, mint a karikacsapás. Sőt, legjobb lenne Simicska elvtárs alá rendelni az egész Kárpát-medencét, mint szegény magyarnemzetet.
kaszandra
2016. június 12. 10:55
Jav: Az én szolgálatom nem 24 órás. Azóta eltelt egy hét még mindig senki nem tudja mikor viszi a gyám a gyereket a kórházba vissza felülvizsgáltra, mert AZÓTA SEM JELENTKEZETT intézménünknél és a napok telnek, pszichiátriai kivizsgálás kéne írja a kórházi kilépő...Megvárjuk míg mondjuk ongyilkosságot kísérel meg, mert a gyámja nem ér rá?
Mich
2016. június 12. 10:54
Kár, hogy már semmi hiteled nincs, Simicsicska néni...
kaszandra
2016. június 12. 10:47
Beszélgetés telefonon, vasárnap este... 21 óra 55 perc... -Jó estét, XY gyermekfelügyelő vagyok Z gyermekotthonból. On a gyámja a megadott telefonszám szerint A.-nak. A gyermek jelezte, hogy on érte fog jonni holnap reggel 9 órára, hogy elvigye felülvizsgálatra a gyermekkórházba, mivel most egy hónapja hogy onnan kiadták hozzánk. Nekem a dolgom, hogy reggel hétkor elindítsam iskolába A.-t vagy ha más utasítás van itthon tartsam ügyeleten. Naplóbejegyzés nincs ami erre utalna, de lehet feledékenység az oka, azért hívom, hogyon mint gyám biztosat tudhat erről és megerősíti a GYÁMOLÍTOTTJA állítását, vagy felvilágosít, hogy a gyerek téved... - Vasárnap van és tíz óra már, az én szolgálatom nem órás, most nem tudok válaszolni, majd ha jónak látom holnap bemegyek az intézménybe és megmondom. Mit képzelnek, hogy én vasárnap éjjel is? TELEFON LECSAPVA. Megjegyzem a gyermekvédelmi torvény úgy szól, hogy bármi torténik a gyerekkel bármikor ÉJJEL IS AKÁR, a gyámot kell értesíteni, a GYÁMMAL kell a kapcsolatot tartani, orvosi beavatkozás ha csak nincs kozvetlen életveszély gyám nélkül nem végezhető el. Mindenhez gyám kell és a gyermek VAN vasárnap is éjjel is, nappal is és egy gyermek életében EGY NAP is rengeteg idő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!