Megtorló: Aki 30 éve őrzi az igaz emberek álmát

2016. május 31. 10:41

Nagy általánosságban elmondható, hogy a 2000-es évek előtti korszakban a Megtorló egy-két ostoba kilengéstől eltekintve tökéletesen szögegyenes volt.

2016. május 31. 10:41
TheBerzerker
Geekz

A karakter első önálló folytatásos sorozata 1987-ben startolt el, és 104 részen keresztül, egészen 1995-ig tartott, és közben két másik ongoing széria is futott War Journal (Mike Barron, Chuck Dixon) és War Zone (John Romita) címmel. Ekkoriban a Megtorló megannyi kétes bűnözőt tett hidegre a yakuza, az olasz, az orosz maffia, az árja testvériség, a triádok és nagyjából az összes létező ismert és ismeretlen szervezett alvilági csoport tagjai közül. Szintén ebben az időszakban jelent meg Mircochip nevű társa is, aki fegyverekkel, lőszerekkel és mindenféle extra kütyüvel látta el őt, és talán ekkoriban születtek a legelképesztőbb részek is a sorozat történetében.

Ha ki kellene emelnem ezek közül egyet, akkor az a 87-es sorozat Final Days című története lenne. Ebben ugyanis a Vezér hathatós tevékenységének hála Castle börtönbe kerül, ahol Jigsaw és az emberei szanaszéjjel kaszabolják az arcát. Ha sérülten is, de sikerül megszöknie a börtönből, majd keres egy alvilági plasztikai sebészt (aki amúgy egy kábszeres prosti), hogy operálja át az arcát úgy, hogy ne ismerjék fel. Na és akkor most kapaszkodjon meg mindenki, ugyanis az operáció után Castle fekete lesz! A dolog persze nem tartott sokáig, mert miután egy időre összeborult Luke Cage-dzsel, vissza is operálták az arcát, de maga a szituáció hihetetlenül groteszk és elképesztő volt. Az egész marhaság egyénként Don Daley agyából pattant, aki »« szerkesztőként szépen rá is erőltette az elképzeléseit Mike Baronra, a Final Days írójára. Ez olyan jól sült el, hogy emiatt Baron ott is hagyta a sorozatot. A 90-es évek közepére az ongoing fősodor annyira megfáradt – ez az eladási adatokon is jól látszott –, hogy a Marvel el is kaszálta.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!