Jack McDevitt: Ősi partok

2016. május 24. 09:34

Azaz találtak egy olyan műanyagot ami elnyűhetetlen, így a belőle készült használati tárgyak „örök életűek”. Amikor ez az információ napvilágot látott, a tőzsdék látványos mélyrepülésbe kezdtek.

2016. május 24. 09:34
Letya
Könyvek, ahogy én látom

Jack McDevitt több nézőpontból is körüljárja az eseményeket. Leginkább a fogyasztói társadalom reakcióit veszi górcső alá, ami abban nyilvánul meg, hogy az emberek nem hajlandóak többé olyan termékeket vásárolni, amik pár éven belül a szemétdombon kötnek ki. Mindannyian jól tudjuk, hogy a beépített elavulásnak köszönhetően minden termék szavatossága záros határidőn belül lejár. Még régebben arra törekedtek a gyártók, hogy az általuk elkészült termékek minél tovább szolgálják a felhasználókat, addig az ’50-es évektől kezdve inkább arra koncentráltak, hogy minél sűrűbben kelljen lecserélniük a fogyasztóknak a berendezéseiket, ezzel is életben tartva az ipart és a termelést.

Az idegen anyagnak köszönhetően a Földön végigsöpört egy fogyasztásellenes vihar, aminek köszönhetően egyre több vállalat ment tönkre. Megnőtt a munkanélküliség és politikai válságok kezdtek kialakulni világszerte. Az öngyilkosságok száma is megnövekedett, valamint az erőszakos bűncselekmények is egyre sűrűbbek lettek. A Kupola felfedezésével az autóipart is elérte a válság, hiszen minek bárkinek is autó, ha van egy működőképes teleportáló berendezés a Földön.

Annak ellenére, hogy a megfelelő technológia nem áll rendelkezésére az emberiségnek, hogy reprodukálni tudja az idegen anyagot, vagy létrehozza és sorozatgyártásba előállítsa a teleportáló berendezést, már az a tény, hogy mindez lehetséges lehet a jövőben, szemléletváltást hozott a népességben.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!