Naomi Novik: Rengeteg

2016. május 11. 13:07

A Rengeteg nem fogja megújítani a zsánert, viszont üde színfoltot jelent a sorozatgyártással készülő ifjúsági fantasyk között.

2016. május 11. 13:07
Bori
Szubjektív Kultnapló

A hangulatteremtés mellett a Rengeteg másik erőssége az, hogy a szereplői nem csupán zsinóron rángatott bábok, hanem hús-vér, gondolatokkal és reális reakciókkal ellátott személyek (függetlenül attól, hogy együtt tudtam érezni velük, vagy inkább serpenyővel csaptam volna fejbe őket jó erősen). A könyv első harmadában különösen Agnyeska nőtt a szívemhez, aki ugyan a történet második kétharmadában az ízlésemnek kicsit túlságosan is átmegy fantasy-szuperhősnőbe, de még mindig klasszisokkal szerethetőbb és megérthetőbb főszereplő, mint mondjuk a Twighlight hasonló korú szereplői. És aki esetleg megijedt volna, annak elárulom, hogy a romantikus vonal szerencsére nem nyomja el a Rengeteg varázsát, éppen csak annyira van jelen, mint egy búvópatak: néha előkerül, néha meg eltűnik.

A Rengeteg nem fogja megújítani a zsánert, viszont üde színfoltot jelent a sorozatgyártással készülő ifjúsági fantasyk között. Magával ragadó története és hangulata miatt remek kikapcsolódást jelent azoknak, akik szeretnének visszatérni egy kicsit gyerekkoruk meséi közé, de elegük van a rózsaszín történetekből, és azok is elégedettek lehetnek, akik egy kicsit mélyebben elgondolkodnának a mesék keletkezésén, vagy azon, hogy mi indítja az embereket arra, hogy szinte tudatosan ne vegyenek tudomást arról, hogy mi történik körülöttük.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!