Kőrösi Zoltán – Az ítéletidő

2016. április 08. 10:35

A történet a Ferencvárosban játszódik – a tizenhárom éves Borisz elveszíti szüleit egy groteszk balesetben, így anyai nagybátyja lesz a gyámja. Ezzel egy időben elkezdődik a világvége az Angyal és a Mester utca sarkán.

2016. április 08. 10:35
theodora
Dóri Online Olvasónaplója

Ez a könyv a szintézise Kőrösi kedvenc témáinak: Budapest, Magyarország, a családok és a periférián élők helyzete. Erős társadalomkritika foglamazódik meg benne - nem véletlen, hogy csak az országunkat érinti a világvége, hogy a többi ország a kezdeti segítségnyújtás után elfordul, a kormány hitegeti az embereket - vagyis úgy működik ahogy szokott. Mégis a könyv befejezése ad egy kis reményre okot...

Nem tudom, hogy eleve ilyen rövidnek volt szánva a könyv, vagy a helyzet hozta így, hogy le kellett zárni, de én kicsit kevésnek éreztem, ezért nem is tetszett annyira. Nem éreztem annyira kidolgozottnak egyik szálat sem. Tetszett persze a stílus és elbeszélésmód, amit megszoktam Kőrösitől, de valahogy egy nagyobb ívű regényre számítottam :(

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!