A nők bántalmazásának társadalmi elfogadottsága újratermeli az erőszakot

2016. április 11. 08:03

Úgyis te leszel az, aki elfelejti, hogy ezekről a dolgokról „rendes ember” nem beszél, mert a „rendes ember” bead egy nyugtatót a tizenéves lánynak, miután megerőszakolta, megpróbálja elhitetni vele, hogy ami történt, nem valóság, mert ugye, nem is történt semmi.

2016. április 11. 08:03
Ámon Kata
Kettő Mérce

„Míg legtöbben a fent említett férfiak érzéseivel, hírnevével és karrierjével foglalkoznak, addig valójában az elmúlt napok azoknak lehettek a legnehezebbek, akik a nőket érő bántalmazás különbözői formáit elszenvedték. Akiket ismeretlen emberek kurváznak le, mert aki férfiakkal szexel, azt nem lehet megerőszakolni – értsd: majdnem minden nőt meg lehet erőszakolni. Akiknek rengetegen üzenték nyíltan vagy odavetett félmondatokban: úgyse neked fogunk hinni. Úgyse a te érzéseid fognak számítani, hanem a férfiaké. Úgyis te leszel az, aki elfelejti, hogy ezekről a dolgokról »rendes ember« nem beszél, mert a »rendes ember« bead egy nyugtatót a tizenéves lánynak, miután megerőszakolta, megpróbálja elhitetni vele, hogy ami történt, nem valóság, mert ugye, nem is történt semmi.

El sem tudom képzelni, milyen fájdalom és megaláztatás ezeket a szavakat olvasni annak, akikkel ehhez hasonló szörnyűségek történtek meg. Azt pedig végképp nem tudom elképzelni, miért olyan nehéz egyetlen egy pillanatra végiggondolni azt, mit érezhetnek az áldozatok, amikor nap mint nap újraélednek bennük a bántalmazó szavai, aki jellemzően ugyanezekkel a kifejezésekkel, minősítésekkel illette a nőt, akit megerőszakolt. Mert ilyeneket mondanak az erőszaktevők is. Úgyis tudom, hogy akarod. Úgyse fogja elhinni senki. Kurva vagy. Úgyis tudom, hogy élvezed. És most pontosan ezeket a szavakat olvassák vissza emberektől, akik elvileg elítélik az erőszakot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2016. április 11. 14:32
"A nők bántalmazásának társadalmi elfogadottsága újratermeli az erőszakot" Kedves Kata, ezt a mondatot kihangsúlyozni elég nagy szamárság. Még, ha a Kettős Mérce, köztudottan elfogulatlan, független (ez vicc volt) oldalán jelent is meg. Nincs, régebben még ennél is kevesebb volt, társadalmi elfogadottsága a nőkkel, gyermekekkel szembeni erőszaknak. Sok éves vagyok, tapasztalatból mondom. Az a néhány eset, amikor nőt erőszakolnak, gyereket vernek, nem jellemző. Mint, ahogy az sem jellemző, ha a feleség feleslegesen hisztériázik, vagy esetleg félre"érti" a házastársi hűséget. Miközben a férj hülyére dolgozza magát a családjáért. Szóval, nem kellene szembeállítani a nőt és a férfit, néhány gazember miatt. Mert együtt vagyunk sokat érők, nem külön-külön. Mi, a hírekbe be nem kerülő többség!!
Sulammit
2016. április 11. 12:23
Ó ezek a kis "ügyetlen" újságírók ezt nem tudták megszerezni. Lennél oly szíves ezt a jegyzőkönyvet a hvg.hu-nak eljuttatni.
atila68
2016. április 11. 12:13
A férfiak lelki bántalmazásának társadalmi elfogadottsága újratermeli azt.
Vezetéknév Utónév
2016. április 11. 11:38
A poszt minden mondatával egyetértek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!