A nagy Oculus Rift hiszti

2016. január 07. 09:22

Tényleg nagyon drága az Oculus VR szemüvege vagy sem?

2016. január 07. 09:22
Chris Plante
The Verge

„Megy a hiszti a CES-en (sokak szerint direkt csinálják az ingyen reklámért), hogy 600 dollárba fog kerülni az Oculus Rift szemüvege. Az egész műbalhé a körül zajlik, hogy egy periféria miért ennyire drágán lett beárazva, hiszen ahhoz, hogy egy még ugye rendesen muzsikáló VR játék megszólaljon is egy erőmű kell majd. Azok, akik ugye a Kickstarteren anno legalább 300 dollárt előre beáldoztak, most örülhetnek ugyan, de ők sem ússzák meg ezt az egészet, mert gépet nekik is kell majd venni hozzá, hacsak előre be nem táraztak a bankszámlájukon erre pénzmagot, mint a legtöbb fan tette. Erről csak annyit jegyeznék meg, egy mai 14 éves játékos őrült is elkölt 1 millát a gamergépére. Az egész VR-es hardver, az irányító cuccot is még hozzátolva egy rendes géppel, aminek a paramétereit megadta az Oculus és ugye a headsettel kb. 2000 dollárba kerül. Ja és akkor arról nem számoltunk legalább 20 játékot is kiadnak majd hozzá még ebben az évben.:) Ha meg nem vesszük meg mire való ez az egész cucc, mert nem szövegszerkesztésre akartuk használni.
 
 
Van ennek egy másik oldala, ugye senki nem gondolta volna, hogy 40.000 forintos Samsung Gear VR csak ennyibe kerül, hogy az ígért (de amúgy a valóságban elég gagyi grafikailag) virtuális paradicsomba komolyan beléphetnek? Kell ide is egy S6-os okostelefon, ami nem olcsó mulatság és akkor még nem beszéltünk arról a játékok is konzolárban lesznek majd mérve hozzá. Abban viszont lehet bízni, ha minden gyártó kijön a saját hasonszőrű megoldásával az árak is lemennek (HTC, Sony és jönnek majd a kínaiak is kopintásaikkal), majd 2018-ra kb.. Addig meg ne sírjon az a szegény gyerek, akinek már ma is egy 1500 dolláros gépén fut a Fallout 4. A virtuális valóság nem a szegényeknek készült, hanem azoknak, akik megengedhetik maguknak, hogy úri módra kizárják magukat a rögvalóságból.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2016. január 08. 00:38
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Azért esett le az állam, mert érték-ár arányban fantasztikus volt. Drágáért minden van.:) Zuckerberg-nek főleg. Azért megértem a cikk szerzőjét is...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!