Rosszullét

2016. január 04. 18:37

Szaúd-Arábiában szombaton 47 embert végeztek ki. Többségük az volt a bűne, hogy a politikai hatalom ellen léptek fel.

2016. január 04. 18:37
A szerk.
Nészabadság

Szaúd-Arábiában szombaton 47 embert végeztek ki. Többségük az volt a bűne, hogy a politikai hatalom ellen léptek fel. Független igazságszolgáltatás hiányában nehéz lenne megmondani, hányan követtek el erőszakos bűncselekményt közülük. Voltak, akik a szunnita terrorszervezetekkel szimpatizálva támadták a szunnita szaúdi vezetést, mások a síita kisebbség jogaiért, az állam berendezkedése ellen agitáltak. Kivégzésük cinikus megelőző csapásnak tűnik: megölték azokat, akik növekvő társadalmi feszültség esetén még veszélyessé válhatnának.

A kivégzésekkel minden bizonnyal tudatosan provokálták az önmagát a síita vallási kisebbség patrónusaként értelmező Iránt. Ha a jólétet egyre nehezebb lesz garantálni, legyen a gyűlölet az összetartó erő – ez a sok helyről ismerős hatalmi gondolkodás sejlik fel a hóhérmunka mögött. Előttünk pedig felsejlik a magyar kormány által körbeudvarolt Szaúd-Arábia, mint az Iszlám Állam ikertestvére.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2016. január 05. 08:50
Jó címet adtatok! Rosszullét Mi is rosszul lettünk, ettől a hirtelen jött Közel-Kelet szakértelemtől! Mikor világosodtatok meg fiúk?
august
2016. január 05. 06:55
Előttünk pedig felsejlik a magyar kormány által körbeudvarolt Szaúd-Arábia, mint az Iszlám Állam ikertestvére.” ----------- :))))) Ezek szerint a népszabadságnál elhitték és tényként kezelik a legújabb összeesküvéselméletet, amelyik azt írja le, hogy Amerika, Izrael, és Szaud Arábia áll az Iszlám Állam mögött. Vagy csak az Orbánfóbia miatt kissé túlszalajtották a biciklit?
Alarik
2016. január 05. 00:04
Jól van, erre is sikerült felfűzni a jelenlegi magyar kormány iránti gyűlöletet. Gratulálok, balfaszok.
Mich
2016. január 04. 23:11
Rosszul vagy, NOL-csicska...?! Mit piszkálod Szaúd-Arábiát...?! Az az USA-CIA-Obama-Soros legfőbb szövetségese a térségben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!