A mágia nem ad életcélt

2015. december 18. 10:22

Ezért a realizmusáért szerettem meg rögtön Grossmant: a világában nincs varázsige a boldogságra, a fantasy pedig nem megment az élettől, hanem épp szembesít vele.

2015. december 18. 10:22
Moskát Anita
Próza Nostra

Kalandoknak és csodáknak, lenyűgöző bűbájoknak és hősies tetteknek kellene következniük – de A varázslók nem az a fajta regény. Itt a mágia csodamentes, a felnőtté válás és az útkeresés pedig ugyanolyan szívás, mint a világ hétköznapi oldalán. Mert attól még, hogy a szereplők csettintéssel tüzet csiholnak, vagy levitálnak, ugyanúgy hordozzák magukkal a kétségeiket, megmarad az az űr valahol a mellkasuk közepén, amit nem tölthet ki sem ital, sem szex, sem varázslat. A mágia nem ad életcélt. Ezért a realizmusáért szerettem meg rögtön Grossmant: a világában nincs varázsige a boldogságra, a fantasy pedig nem megment az élettől, hanem épp szembesít vele.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!