Megnéztük Az ébredő Erőt: végre egy igazi Star Wars-film!

2015. december 18. 10:42

A látványban sem fog senki csalódni: a valódi erdők és sivatagok, a jelmezek és díszletek sokkal átélhetőbb élménnyel ajándékozzák meg a nézőt, mint a szokásos CGI-világ.

2015. december 18. 10:42
Laky Zoltán
Válasz.hu

A történetben nincsenek erőltetett csavarok, mégis kellően fordulatos, és elegánsan tiszteleg az eredeti Csillagok háborúja előtt. Hiányzik az előzménytrilógiát agyonnyomó infantilizmus: az új droidszereplő, BB8 humora felnőtt fejjel is tökéletesen befogadható, és egymást érik a szellemesebbnél szellemesebb párbeszédek. A látványban sem fog senki csalódni: a valódi erdők és sivatagok, a jelmezek és díszletek sokkal átélhetőbb élménnyel ajándékozzák meg a nézőt, mint a szokásos CGI-világ. Abrams a kevesebb több elvet alkalmazta: a képkockák nincsenek telezsúfolva felesleges információval, a fénykardpárbajok pedig nem kimódolt koreográfiával próbálnak emlékezetesek lenni, hanem azáltal, hogy érzelmileg bevonódunk a szereplők küzdelmébe. John Williams pedig továbbra is zseni: a régi témákat a megfelelő pillanatokban veszi elő, az újakat pedig legszívesebben már most megvenném CD-n.

Az egyetlen negatívum, hogy a folytatásra két évet kell várni. Addig is olvassák el V. Nagy Viktória kolléganőm kiváló cikkét a karácsonyi Heti Válaszban, amelyből megtudhatják, mitől vált kultuszművé a Star Wars, és hogy és hogy jól döntött-e a sorozat jogait megvásárló Disney filmstúdió, amikor kijelölte: mi válhat a Star Wars-kánon részévé. Az Erő velünk van!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csillair
2015. december 22. 13:17
Ez a film hatalmas csalódás volt. Az ember nem azért nézi a Star Warst, hogy szép sivatagokat lásson. Úgy hogy akit ez fogott meg benne, ennek semmi köze a lényeghez. Nekem ez a film visszafejlődést mutat, semmi nem változott, Han Solot így eltenni láb alól meg a rendező részéről gyalázat. Úgy hogy akinek ez tetszik, nyugodtan nézegetheti National Geographic-ot. Na azzal felér ez a Star Wars rész. de ahhoz képest meg túl kevés benne a sivatag.
robag
2015. december 22. 13:17
Jó volt a film! Végre méltó folytatást készítettek ennek a jó történetnek! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!