Ernest Cline: Armada

2015. december 01. 09:08

Február óta megszállottja vagyok Ernest Cline-nak, és ezt bárki tanúsítatja, aki legalább egyszer volt azóta Booktionön, ugyanis minden alkalommal elkezdek áradozni arról, hogy mennyire jó a Ready Player One.

2015. december 01. 09:08
Fummie
Bibliotheca Fummie

Minden más szempontból ez egy tök jó könyv. Izgalmas, van benne űrharc idegenekkel, tele van utalásokkal klasszikus sci-fi filmekre és könyvekre, amiket még mindig lehet imádni benne. Rengetegszer említik például a Csillagok háborúját, a Star Treket meg a 2001: Űrodüsszeiát. Imádtam minden utalást, amit felismertem, és megint rájöttem, milyen szegényes a tudásom ezen a téren, és nagyon sok dolgot be kéne pótolnom. A humor itt is megvolt, sokszor felnevettem olvasás közben. Volt benne egy érdekes csavar, ami igazából nem volt annyira meglepő, de maga az üzenet, amit közvetített vele, nagyon okos és megfontolandó.

És igen, Cline még mindig alkalmazza a szokásos elemeket. A hősi önfeláldozást, a rendszerrel szembefordulást, meg sablont oda, ahol tudjuk, hogy ott lesz. Viszont a stílusát imádom még most is, és ennek ellenére akármit fog írni, én azt biztosan elolvasom. Szóval nem rossz az Armada, de a Ready Player One zsenialitásához képest ez »csak jó«.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!