Erőteljes növekedés a globális robotikai piacon

2015. október 08. 17:51

A Universal Robots vezetője elégedett a vállalat eredményeivel, és további növekedést vár.

2015. október 08. 17:51
Universal Robots
ITcafé

Nem meglepő, hogy az ipari robotok eladása 2014-ben világszerte 29 százalékkal emelkedett – és azon sem lepődtünk meg igazán, hogy a legtöbb ipari vállalkozás termelékenysége jelentősen megnőtt. Mindez csupán logikus következménye az immár jóval szélesebb körű automatizálási megoldásoknak, melyek egyre nagyobb skálán szólítják meg a gyártókat. 2009 elején a világ első kollaboratív robotjaival léptünk be a piacra, a gazdasági válság közepén. Az időzítésünk ugyanakkor jó volt. Az új generáció, mely a kobot (cobot) nevet kapta, paradigmaváltást hozott a gyáriparban azzal, hogy folyamatosan új utakat keres a termelési folyamatok optimalizálására és fejlesztésére. A cél, hogy folyamatosan versenyben maradjon a globális piacon. Lépést tartani a globális versenyben nemcsak a nagyvállalatok kihívása, hanem a kis- és középméretű gyártóké is. Szerencsére a kobotok kifejlesztése mindenki számára elérhetővé tette az automatizálást; a kobotok könnyű használhatósága, rugalmas alkalmazhatósága, ember-robot együttműködési lehetőségei, kis térigénye, valamint gyors megtérülése vonzóvá tette a robotok ezen új típusát az alkalmazó méretétől függetlenül.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!