Helene Wecker: A gólem és a dzsinn

2015. október 14. 15:58

Egyik éjjel találkozik ez a két furcsa teremtmény és elkezdik egymás társaságát keresni, hisz az emberek nem érthetik meg őket, a kívülállókat.

2015. október 14. 15:58
theodora
Dóri Online Olvasónaplója

Chava és Ahmed két ellentétes személyiség, a gólem amellett hogy emberfeletti erővel bír, hallja-érzi a többi ember gondolait, vágyait és a termesztéből fakadóan segíteni akar rajtuk. Megfontolt, tisztában van a korlátaival és a létezése veszélyeivel. Ahmad ezzel szemben tüzes (mint a dzsinnek általában), meggondolatlan, a vágyai és az ösztönei hajtják és mindennél jobban szabad akar lenni.

Miközben egyre jobban megismerjük kettejük jelenlegi életét, kapunk néhány emléket Ahmad régi életéből, és ezzel párhuzamosan elindul Európából egy furcsa szerzet, aki valami módon fenyegetettséget jelent rájuk.

Nagyon szerettem ennek a regénynek a világát, a két eltérő nemzetiség bemutatását, a mellékszereplőket, és a befejezés is jó volt. Nincs semmi sablonos amerikai fantasy megoldás benne, látszik hogy az írónő testközelből ismeri ezeket a meséket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!