Röviden – Sci-fi 2015

2015. szeptember 11. 10:23

Westerfeld Leviatán-trilógiája friss színt hozott a magyar nyelvű ifjúsági irodalomba, Keith Thompson illusztrációinak és Vass Richárd borítóképeinek köszönhetően szó szerint is.

2015. szeptember 11. 10:23
Pomsár Péter
Szubjektív Kultnapló

Westerfeld Leviatán-trilógiája friss színt hozott a magyar nyelvű ifjúsági irodalomba, Keith Thompson illusztrációinak és Vass Richárd borítóképeinek köszönhetően szó szerint is. Sajnálatosan ritka az ennyire igényes, tizenéves olvasóközönséghez szóló regény, a Leviatán, Behemót és Góliát viszont amellett, hogy szórakoztat, értelmes mondanivalóval is bír. A dízelpunk/biopunk téma rendkívül látványos, az alternatív történelmi felállás idősebbeknek is érdekes összehasonlításokra ad lehetőséget, ráadásul nem csak fiúknak szól (ahogy azt a háború és gépek miatt hihetné a sztereotípiákban gondolkodó ember), a visszajelzések alapján lányként is legalább olyan izgalmas. Tizenöt évvel ezelőtt nagyobb hatással lehetett volna rám, most viszont már elsősorban az ügyes technikai megoldásokat és a gyönyörű kivitelezést értékelem a kétségtelenül mozivászonra kívánkozóan mozgalmas, szórakoztató történet és pszichológiai szempontból is érdekes karakterkezelés mellett.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!