Akikkel van és akikkel nincs dolgunk

2015. szeptember 09. 13:00

Az integrációra képtelenek párhuzamos- és ellentársadalmat alkotnak, gyakran nem hajlandóak arra, hogy megtanulják német nyelvünket, hogy dolgozzanak, inkább belefekszenek a szociális kasszába.

2015. szeptember 09. 13:00
Heinz-Christian Strache
Facebook

„Kedves barátok és felhasználók!

A jellem és tisztesség nem függ származástól és kultúrától.

Sok olyan ember van, aki legálisan vándorolt be Ausztriába. Integrálódtak, megtanulták német nyelvünket, szorgalmasan dolgoznak, adót fizetnek, betartják törvényeinket. Tisztességes és törvénytisztelő polgárok, akik teljes büszkeséggel tekintenek új hazájukra, Ausztriára. Megtanulták szeretni és becsülni kultúránkat, identitásunkat, hagyományainkat, és egyértelműen elvetik a radikális iszlamizmust. Európára és Ausztriára a kulturált nyugat részeként tekintenek.

Az emberek és migrációs háttérrel rendelkező osztrák állampolgárok ezen csoportja fontos és pozitív része osztrák hazánknak. Velük egy rendes osztráknak nincs gondja. Épp ellenkezőleg! Egyre többen állnak ki közülük jogosan az FPÖ mellett, és támogatják az őszinte, konzekvens és differenciált utunkat. A másik oldalon ugyanis masszívan hibás folyamatokat látnak, az ezekért a mai napig felelős néppárti-szocdem-zöld kormányzati politikusoktól.

Ezek tétlenül félrenéznek az integrációra képtelenek esetében, akik párhuzamos- és ellentársadalmat alkotnak, akik gyakran nem hajlandóak arra, hogy megtanulják német nyelvünket, hogy dolgozzanak, inkább belefekszenek a szociális kasszába. Elvetik, akár meg is vetik kultúránkat, hagyományainkat, identitásunkat, nem tartják be törvényeinket és bűnözőkké válnak, vagy a radikális iszlamizmust országunkban erősítendő, vagy gazdasági bevándorlóként visszaélve a menedékjoggal.

Ezzel a második csoporttal nincs dolgunk, és nem is akarjuk, hogy legyen Ausztriában!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2015. szeptember 10. 08:50
Jé, már van párhuzamos- és ellentársadalom is nem csak háttérhatalom? Megy a szócséplés, miközben napi 3000, azaz óránként 125 illetve percenként 2 fő besétál Magyarországra. 30 másodperc alatt kellene egy főt angol, arab vagy jóég tudja milyen tolmácsnak kikérdezni, orvosnak megvizsgálni, ujjlenyomatot venni és a regisztrációs kártyát kiadni, miután elbírálták jogosultságát a nap 24 órájában. Lehetetlen, még egy több száz fős apparátussal is. Az bizonyos tantusz mikor esik már le?
Balango
2015. szeptember 09. 21:59
"Nem számít hogy az emberek mit gondolnak a háborúról - mondta a bíró. Az a háborúnak mindegy. Akárha azt kérdeznénk tőlük hogy mi a véleményük a kőről. Háború mindig volt. Ember se volt még de a háború már akkor itt várta a Földön. A legfőbb mesterség a legfőbb mesterét. Mindig így volt és mindig is így leszen. Csakis így és sose másképp. (Cormack McCarthy: Véres délkörök)
gapinthebreath
2015. szeptember 09. 21:10
És hogy kivel van dolguk? Mai hír, hogy fontolgatják a munkaerőpiac megnyitását a menedékkérők előtt Ausztriában. Csakhogy nem az akadémikusok jönnek. Sem Ausztriába, sem Németországba, bár a képzettebbek célországa az utóbbi. Szemlézni ajánlom a cikket a szerkesztőknek: http://diepresse.com/home/politik/innenpolitik/4817541/Schwierige-Integration-von-Fluchtlingen-auf-dem-Jobmarkt?_vl_backlink=/home/index.do A szír menekültek 7%-a felsőfokú végzettségű Ausztriában. 2/3-uk általános iskolát végzett. Az afgánoknál 4221 közül 40 diplomás van. 90%-uk általános iskolát végzett. A németeknél is akadozik a több mint egy éve futó "early integration" program. Ennyit a "nagy lehetőségről". Egyébként Ausztriában az utóbbi időben nő a munkanélküliség.
Brigadéros
2015. szeptember 09. 20:02
Mártsátok forró szurokba és hempergessétek tollba a liberálfasisztáitokat, és megszabadulhatunk a véleményterrorjuktól!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!