Fertő

2015. április 29. 07:54

Miközben a döntéshozók a család érdekében betiltják a vasárnapi plázázást, addig a televíziós csatornák éveken át onthatják magukból a szennyet este kilenckor, főműsoridőben.

2015. április 29. 07:54
Farkas Melinda
Magyar Nemzet
„A szexuális erőszakot bemutató jelenet adásba kerülése nemcsak a TV2 műsorkészítőinek szakmai alkalmatlanságát igazolja, de emberi kisszerűségüket, az empátia és a moralitás teljes hiányát is. Nemhogy nem léptek közbe és nem zárták ki a műsorból az erőszakoskodót, de a tiltakozásokra reagálva csábítási próbálkozásnak nevezték a férfi gyalázatos tettét. Ők csábításnak tartják azt, ha egy férfi ráfekszik a tiltakozó nőre, kezeit lefogja, és perceken át meztelenül vonaglik rajta, majd szétfeszíti a combjait, és megpróbálja lehúzni róla az alsóneműt, közben pedig obszcén jelzőkkel illeti, és többször megfenyegeti.

Miközben a döntéshozók többezernyi trafik lefóliázásával védik meg a gyermeki lelkületet egy doboz cigaretta vagy öngyújtó látványától, és a család érdekében betiltják a vasárnapi plázázást, addig a televíziós csatornák éveken át onthatják magukból a szennyet este kilenckor, főműsoridőben. Akkor, amikor az erkölcsileg és értékrendjüket tekintve még leginkább formálható kamaszok szinte kivétel nélkül a tévé előtt ülnek.

A médiahatóságnak három nap és országos közfelháborodás kellett ahhoz, hogy eljárást indítson az ügyben. A dagadó botrány hatására a TV2 is megvilágosodott, most már vizsgálják a »Gábor csábítását«. Ám ez a lényegen nem változtat: a műsort már hónapokkal ezelőtt leforgatták, így a férfi kizárása megvalósíthatatlan, a Médiatanács eljárásának határideje pedig negyven nap, vagyis mire a vizsgálatot lezárják, valószínűleg a műsor valamennyi része adásba kerül.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. január 26. 19:31
Ha nem néznék (nem lenne rá "nézői igény"), biztosan nem lennének ilyen szenny műsorok, de hát ezek a kertv-k arra teremtődtek, hogy az emberek legaljasabb indulatait segítsék a világra.
néhai Ch.Pilot
2015. május 04. 15:58
Szóval hol az a baj, hogy a médiatörvény túl szigorú, már-már cenzura számba megy, hol meg túl gyenge. Az állam hol túlságosan korlátozza az üzletet - és a kereskedelmi magán(!!) TV-k üzletnek számítanak -, hol meg nem eléggé. Ugye, viccölsz, haver? Fontos, hogy mindenért a kormányt lehessen szidni. Ballib csőcselék!
Ellensúly
2015. május 04. 15:58
Lövésem nincs, milyen műsorról van szó, de tény, hogy nagyon sokan azt vártuk a Fidesz-kormánytól, pláne a 2010-es kétharmados győzelem után, hogy mérséklődni fog a magyarságra áradó kultúrszenny. Ezzel szemben médiatörvény ide, új szabályozó testületek oda, a szennytévékben ugyanúgy butítják el az embereket, mint korábban, semmi nem változott. Márpedig először a fejekben kellene rendet tenni ahhoz, hogy valamit kezdjük az országgal és a nemzettel.
Ellensúly
2015. május 04. 15:58
Ha használnád a fejed, rájöhetnél, hogy épp most nem szolga az újságíró. Korábban nem igazán írhatott jobboldali értékrendet számon kérő cikkeket. A cikk szerzője nagyon jó párhuzamot hozott: ha a kormány energiájából futja a dohányboltok fóliájának szabályozására és a boltok ésszerűtlen korlátozására, akkor igazán futhatta volna arra is, hogy mérsékelje a médiából az emberekre áradó liberális kultúrmocskot. Pláne kétharmados felhatalmazással, új médiatörvénnyel, újonnan alakuló hatóságokkal. Valamiért erre nem volt szándék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!