A kokadi mészárlás

2014. október 07. 13:49

Kiderült, hogy a területen, ahol a gazda az irtást végezte lápi- bagolylepkék, ismétlem: lápi- bagolylepkék élnek, illetve élhetnek, élhettek volna. A lápi- bagolylepke eszmei értéke 250 000 forint.

2014. október 07. 13:49
Gerlóczy Márton
hvg.hu

A már zajló tárgyaláson kiderült, szakértők vizsgálták, hogy hány lápi- bagolylepke jut egy hektárra átlagosan, hát elmondom hány, hat, ismétlem hat, vagyis 6. A gazda 5 hektáron végezte az irtást, tehát a legrosszabb esetben 30 lápi- bagolylepke hernyóját irthatta ki. Abban, hogy kifejlett lápi- bagolylepkét nem irtott ki egyetértett a bíróság és a Nemzeti Park, mert az még a legrutintalanabb hortobágyjárónak is feltűnt, hogy a gazda az irtást télen végezte, amikor kevés a lepke, ismétlem: kevés.

Gondolom itt valami szokásos aljasság, fondorlatos rablógyilkosság történik már megint, ahogy errefelé történni szokott manapság, valahogy ki akarják túrni-fúrni onnan a gazdát, másról természetesen szó sem lehet. A lakhatáshoz való jog fontos, legyen szó háromgyerekes anyukáról vagy lápi- bagolylepkéről. A földdel egyenlővé tenni valakiknek a lakóhelyét a jelek szerint bűncselekmény. Valóban az? Rémlik valami?

Nekem ezek után csak egy kérdésem lenne ehhez a lápi törvényhozáshoz, és ezekhez az óriás lápi- jogászfiúkhoz:

MENNYI AZ ESZMEI ÉRTÉKE EGY HAJLÉKTALANNAK?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. október 07. 18:21
No meg aztán emberből rengeteg van és egyre több lesz, miközben az emlősök, madarak és hüllők 52%a tűnt el 1970 és 2010. között. Már régóta szajkózzák, hogy az ember túlfogyasztja a Földet. A természet már nem képes regenerálódni. S ez bizony nagy probléma. De semmi foganatja. Teljesen felesleges hétmilliárd ember, sőt több. A világon semmihez nem kell ennyi ember, úgysem lesz munkájuk. Miközben a többi faj vészesen megfogyatkozik és kipusztul az emberek tovább szaporodnak. Amennyivel nő az emberiség tömege, legalább annyival csökken az állatvilág tömege.
békalepcse
2014. október 07. 14:42
A kérdés feltevése álságos. Mint magunk is tapasztalhatjuk, környezetünk folyamatosan pusztul, romlik, eltartóképessége rohamosan csökken. Lesz az a pont, amikor a romlás már semmilyen módon nem fordítható vissza és akkor már nem egy hajléktalanról kell értekezni, hanem az emberiség egészéről. Azon ponton, amikor visszafordíthatatlanná válik egyben eszkalálódik is és hihetetlenül felgyorsul a romlás! A megoldás csak az lehet, ha a természet működési területét visszaadjuk és az emberiség húzódik vissza jelentősen. Ez semmikép nem jelent szegénységet és hajléktalanságot, mert ma igen pazarlóan bánunk a természettel és használjuk ki. Az élelmiszer-termelésben egyre kevésbé használjuk ki a belterületeket, pedig ott meg lehetne termelni legalább a felét. Bárhová megy az ember, műveletlen kiskertet, de kaszált árokpartot láthat. Az utcákon nem gyümölcsfa nő, hanem valami haszontalan szar, amit ápolnak. Na ezt kéne fordítva és akkor a züntyümpüntyüm mütyürke élőhelye lehetne háborítatlan! A hajléktalan kérdés pedig pont a HVG szellemiségéből eredeztethető!!! Jól érzékelhetően indulatokat akar kelteni ez a szarházi, de magába véletlenül sem néz.
Akitlosz
2014. október 07. 14:19
Mészárosok és mészárlott. http://foter.ro/gallery/image/2014/semjen_tamas_vadaszok.jpg
Ángyán Páván
2014. október 07. 14:15
Miva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!