Bokros Lajos TOP7 sztori

2014. szeptember 30. 09:33

„Én úgy gondolom, hogy az Alkotmánybíróság kifejezetten negatív szerepet játszott, és antimodernizációs döntéseket hozott.”

2014. szeptember 30. 09:33
Zöld Íjász
Spíler

„3. Tagadta, hogy belépett az MSZP-be, pedig mi az hogy, nagyon is


Bokros maga legendának nevezte MSZP-s párttagságát a Hírszerzőnek adott interjújában: »Az MSZP-be való belépésem legenda. Nem léptem be sem a szocialista pártba, sem máshová.« 1996-ban, a Mozgó Világnak adott Bossányi Katalinnal készített interjújában ezzel szemben kifejtette: »Sosem tagadtam, hogy baloldali vagyok, a párttagságomat is megtartottam 1991-ig.« Hozzátette: »Én akkor lépek be az MSZP-be, amikor sokan éppen kifelé tartanak.« Bokros 90-ben még MSZP-s parlamenti képviselő volt, azóta megjárta az MDF-t, e-mailben bizonygatta jobboldaliságát, továbbá radikális jobboldali pártokkal ült egy frakcióban az Európai Parlamentben, most pedig a baloldal főpolgármester-jelöltje. Ezt hívják színes életútnak.

4. Becsapta a pártját

Amikor Bokros Lajos az MDF EP-jelöltségét elvállalta, kézjegyével vállalta azt is, hogy amennyiben a párt Országos Választmánya visszahívja, visszaadja képviselői mandátumát. A párt Országos Választmánya több mint 90 százalékos arányban Bokros visszahívása mellett döntött. Bokros pedig kijelentette, hogy ő már pedig nem adja vissza mandátumát. Bokros tehát becsapta az őt delegáló pártot, a legkevésbé sem hálálta meg a belé vetett bizalmat. (...)


6. Korábban az Alkotmánybíróságot támadta, ma a jogállamot félti

A már említett Mozgó Világ interjúban a Bokros-csomag Alkotmánybíróság által megsemmisített részeiről a következőképpen értekezett: »Én úgy gondolom, hogy az Alkotmánybíróság kifejezetten negatív szerepet játszott, és antimodernizációs döntéseket hozott. … Jogászok sora állítja, hogy nemcsak túllépték azokat a kereteket, amelyekre jogosítványaik szóltak, hanem jogilag is vitatható az állásfoglalásuk.« Bokros ma már a jogállamiságot félti, míg korábban semmibe vette egy független jogállami intézmény szakmai tekintélyét.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. szeptember 30. 16:50
Táncikálásban, meg böszme tanonc!
Pinter68
2014. szeptember 30. 16:39
Örülök, hogy a Spíler ennyire szívén viseli, hogy számon kérje a politikusok következetlenségeit vagy fordulatait. Akkor most lássunk egy Orbán Top..hmm, nem is tudom. Legyen 100! Abba talán még belefér. Szóval, sügérek, előbb a saját házatok tájékán kellene rendet tenni, mert már nyakatokig ér a ganaj!!
balbako_
2014. szeptember 30. 11:21
Bokros egy posztkommunista gazember, aki minden szekérre fel akar kapaszkodni, de igazából sehol sem kell.
S0ma
2014. szeptember 30. 11:03
Lala, a "jobbközép-liberális". Hogy oda ne rohanjunk! Ami azt illeti: Annál alább is tudott menni, mint az a bizonyos MDF-kampány-röhej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!