Pénzvébé

2014. június 12. 18:16

Tüntetnek az őslakosok, a szegények, a hajléktalanok, a nagyvárosokban rendszeresek a sztrájkok. Hol a rendőrök, hol a buszsofőrök tiltakoznak.

2014. június 12. 18:16
Kiss Tibor Noé
Új Szó

„Csakhogy a világ már nem olyan, mint volt – és a futball sem. Az 1950-es vb-döntőnek számító Brazília–Uruguay mecscsen 175 ezer ember zsúfolódott össze a Maracanában, hogy aztán néma csend, majd hisztérikus hangulat kövesse a 90 percet, amelyen az uruk megverték a brazilokat, megszerezve a trófeát. Most viszont a brazilok jelentős része a vb-rendezés ellen tüntet. Brazíliában, ahol állítólag mindenki él-hal a fociért, ez elképzelhetetlennek tűnt.

Tüntetnek az őslakosok, a szegények, a hajléktalanok, a nagyvárosokban rendszeresek a sztrájkok. Hol a rendőrök, hol a buszsofőrök tiltakoznak, de még a tanárok is beálltak a sorba: Rio de Janeiróban nemrég száz tanár vette körül a válogatott buszát, tiltakozó matricákkal ragasztották tele az ablakait. Rendszeresek az összecsapások, a rendőrség a »huligánokkal« szemben könnygázt is kénytelen bevetni. A vébé alatt 150 ezer rendőr vigyáz a biztonságra… Az embereket az zavarja, hogy az állam rengeteg pénzt költött erre a presztízsberuházásra (beleértve a 2016-os riói olimpiát is).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2014. június 12. 18:43
Igazad van! De mit akarsz mondani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!