Program

2014. június 07. 12:09

Nem kell ide kormányprogram, még kevésbé az a felett folytatandó nyílt színi vita – ez Orbán Viktor demokráciája. Program nélkül is belecsapott azonban a lecsóba rögtön az első kormányülésen.

2014. június 07. 12:09
A szerk.
Népszabadság

„Minisztériumai, államtitkárságai közül többet elküld vidékre, hadd legyen hatékonyabb és olcsóbb a kormányzati munka, költözzön néhány száz közszolga, vagy menjen, amerre lát.

A vidék felemelésének ennél azért lehetne távlatosabb programja is. Nem, nem arra gondolunk, hogy a sportügyek mehetnének Felcsútra, bátorkodunk ugyanakkor felvetni, hogy az 1848. III. törvénycikk bécsi székhellyel létrehozta a király személye körüli magyar minisztériumot, aminek a modern változatát ideje lenne visszaállítani.

Ha már Orbán magát úgyis felköltözteti a (királyi) Várba. Azt, hogy oda vágyik, régóta tudjuk. És ott aztán tényleg lenne mit visszaépítenie 1944 előttire. A Honvédelmi Minisztérium mégis Fehérvárra költözik, nem a Várba, ahol háborús lebombázásáig mindig is volt.

Mindenesetre Orbánnak az új hivatalából tényleg csak néhány lépés átsétálni a szomszédba, a köztársasági elnöknek otthont adó Sándor-palotába. Ha úgy adódik. Ne adj’ isten.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2014. június 08. 09:30
Az emberek kinyilvánították véleményüket a kommunistákról, a választásokon. Ezek után, gondolom, azt ír a NOL. amit akar. Egy ideig úgyis kuss lesz nekik. És ez az ami bassza a csőrüket. / és még sok egyéb... /
Box Hill
2014. június 07. 17:58
Lám a budapesti vízfejűeknek fáj a kormányzati funkciók területi decentralizációja. Ami normálisan egy demokrata álom.
pkarcsi
2014. június 07. 17:22
Népszabadság? Hát még létezik ez a szerkesztőség?Komcsi zsidók lerakata ez,kérem.Ismérvük:hazaáruló,haza és magyar ellenes,ballibsi vörössöpredék.
justiceforhungary
2014. június 07. 15:40
amíg az országot eladósították ezeket a ballib lapokat kövérre hízlalták ... most nem csoda hogy ordítoznak, de ne feledjék hogy a szükségtelen munkájukat az adófizetőktől beszedett pénzből honorálta a ballib kormány a nép elleni és imfkiszolgáló politikáját külföldi parancsra végrehajtva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!