Vendégség

2014. január 16. 20:19

Ott ül egy rakás zeneesztéta és az a cantus firmus, hogy meg kell győzni ezt a Bajnait, aki minden, csak nem zeneesztéta, hogy álljon félre.

2014. január 16. 20:19
szék
Gondola

„A vendégség kellemes dolog, egy picit ünnep, kiemel a hétköznapok monotóniájából. Az ember elvégre társas lény, szeret beszélgetni, cseverészni, pletykálkodni, másokat meggyőzni. Ilyenkor szó esik az életről, családról, munkáról, árakról, politikáról, művészetről, időjárásról, fociról, mindenről. Sokszor egy ilyen társaságban születnek olyan ötletek, amelyek meg is valósulnak. (...) Erről kár is tovább fecsegni, ez evidencia. Igen ám, de nálunk azért vannak különös vendégségek is. (...)

Hazajön a sikeres bemutatóról a zeneszerző–karmester, aki nyilván sok befolyásos zeneesztétával beszélt odaát, aztán elhatározza, hogy vendégeket hív. Zeneesztétákat persze. Még az is életszerű, hogy beszélgetnek erről–arról, Mahlerről, Brucknerről, politikáról, unokákról, sőt Bajnairól is. Még az is, hogy döntenek. Még az is, hogy eljuttatják Bajnaihoz, aki mint tudjuk, nem zeneesztéta.

De az már kevésbé, hogy meg is győzik. Bajnai karmester pedig hirtelen bejelenti, hogy mégsem. Hogy vissza az egész. Hogy az ország érdeke. 

No, ez már azért nem mindegy, zenetörténeti szempontból pedig kifejezetten érdekes.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
improduktiv
2014. január 17. 09:43
Azért van annyi köze Gordonnak a zenéhez, hogy el tudja énekelni az internacionálét!
Alarik
2014. január 17. 00:47
Jól van na, egyszerűen az történt, hogy Gordonról kiderült, hogy alkalmatlan, semmi ember. Kész, passz. Esetleg az Árokparti Rúgd Előre FC kapujában még fényes karrier várhat rá. De a kivetődéseknél vigyázzon, nehogy egy túlbuzgó csatár ismét orron karistolja a stoplijával.
zenebono
2014. január 16. 23:45
Valahogy nincs előttem, hogy Merkel vagy Cameron 80+os vénségektől tenné függővé, hogy indul-e a miniszterelnökségért.
kuwiq
2014. január 16. 22:02
A balódali összefosás forgatókönyv egyik gyenge pontja. De ha nekik csak ilyen forgatókönyvírókra telik. Vagy csak egyszerűen smucigok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!