Levél Pokorni úrnak

2013. december 20. 10:48

Nem is beszélni kéne, hanem cselekedni, Pokorni úr.

2013. december 20. 10:48
Gerlóczy Márton
HVG

Pokorni úr rossznak tart egy törvényjavaslatot. A Miniszter úr nem beszélt vele előtte. Azóta sem. Sokféle gyerek van, sokféle tanulási út, a két tankönyv nem fedi le ezt a sokféleséget, személyre szabott fejlesztésre van szükség, ehhez kevés a két tankönyv, mondja Pokorni úr. Arról, hogy a frakcióban mit mondanak minderről, Pokorni úr nem akar beszélni, még az Oktatási Bizottság elnökeként sem.

A tekintetében valami egészen furcsa, szokatlanul őszinte szomorúság, egyáltalán: érzelem mutatkozik. Mintha legszívesebben odabújna a kérdezőhöz. Mint a gyerek, aki rosszat csinált, és nem meri elmondani, de szüksége van a szeretetre. Nem is beszélni kéne, hanem cselekedni, Pokorni úr. Nem kívánom én Önnek ezt a jót, mert nem érdemli meg, de mégis: mekkora hős lehetne! Hős? Igen! Egyszerűen csak tisztességes, az mifelénk már felér a hősiességgel. Én tudom, hova járatja a gyermekeit, magam is jártam abba az iskolába, és emiatt aztán tudom, hogy mi a problémája ezekkel a törvényekkel.

Fel lehetne állni. A majomnak is sikerült, sőt, még sokra is vitte, bízott a gerincében, és hogy elbírja majd a súlyt. Nem kell félni, meg kell próbálni. Lesznek majd nehéz percek, órák. Még az is lehet, hogy rettenetes lesz. De bele lehet majd nézni a tükörbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hétköznapi fasizmus
2013. december 20. 15:10
"Nem is beszélni kéne, hanem cselekedni, Pokorni úr." Gyáva, megalkuvó, gerinctelen ő ahhoz.
kjkj945
2013. december 20. 13:24
hóvég germár "" Ha valaki nem találja fel magát egy városban, ha be van szarva, hogy mit ehet, és mit nem, mit ihat, és mit nem, az miért nem marad otthon? Én amikor félek, otthon maradok. "" akkor miért nem vagy otthon?????
Wagner Hopkins
2013. december 20. 12:56
Ha nem cselekedne, te nem leveznél, leveleznél hogyishijják.
gross
2013. december 20. 12:47
Pokorni egyértelműen - már-már élesen - jelezte, hogy nem tetszik neki, ami történik és ahogy történik. Teljesen rendben van. Azt nem szeretem, amikor a kibic mondja mneg, hogy másnak milyen 'hősies' tettet kellene megtennie. Mondjon le, adja vissza a jutalmát, adja fel a szakmáját stb... Nevetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!