SOK(K)!

2013. november 21. 12:32

Radnóti-kötetégetés, Radnóti-szobordöntés és Csillag Ádám vegzálása egy hét alatt.

2013. november 21. 12:32
Bősz Anett
Bősz Anett blogja

A minap lefejelt egy ügyvédet, és betörte az orrát egy fideszes polgármester. Azt mondja: magánügy. A múlt héten, egy országos tisztséget viselő, Hallgatói önkormányzati vezető irodájában fényképeztek le Horthy-képet. Azt mondja, magánügy. Én szeretném elmondani, hogy egyik sem az. És Orbán Viktornak, valamint kormányának sem magánügye az, hogy nincs egy szava, hogy ebben az országban, embereket származásuk alapján ismét megkülönböztetnek. Sőt, nekik addig jó, amíg a közvélemény ezzel van elfoglalva, mert ezek a szörnyűségek már régen elfeledtették a tizenötezer embert kisemmiző trafiktörvényt, a minden szolidaritást nélkülöző negyedik alkotmánymódosítást, a földtörvényt, a magánnyugdíjak államosítását, és még hosszan sorolhatnám, de a lényeg ugyanaz marad. Aki jelen helyzetben hallgat, nem demokrata.

Ha valaki mély álmából ébred – mert hogy ez a társadalom, minden kétséget kizáróan átaludta az elmúlt három évet -, és azt veszi észre, hogy közben kisemmizték, minden bizonnyal lépéseket tesz majd azért, hogy visszaszerezze mindazt, ami az övé volt. Ennek a társadalomnak azzal kéne kezdenie, hogy az emberi méltóságát visszaszerezze. Aztán, jöhet a nemzetgazdasági károk helyreállítása. 2014-ben lesz rá lehetőség.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hörgőmorgó
2013. november 22. 08:12
Az anyja? Nem tudná eltratani, Itthon tengődik Pasearéten......
catalina9
2013. november 22. 08:10
duzur 2013. november 21. 21:34 Mekkora szerencse, hogy a többiek becsületesek, soha nem hazúdnak meg ködösítenek, elvhüek, cseppet sem haszonlesök, adót sem csalnak, szerény tehetségek, stb. Node hol találhatók?" duzur ez nagyon átlátszó volt.
bolá
2013. november 21. 19:10
Ki akarja ezt a nőt megkufircolni, hogy ennyit szerepel itt?
hátakkor
2013. november 21. 18:12
Összefoglalom a bukott baloldal esszenciáját: Orbánnak a közéletből is el kell tűnnie, túl tehetséges! Fasisztanáci az ország. Short break. Egykulcsos adó elvesz. Kell még vmit mondanom Ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!