Nyáry Krisztián a bulvár-irodalomtörténet császára!!!

2013. október 11. 13:55

Van-e még bulvárosabb téma a magyar irodalomtörténetben? Jó eséllyel igen, s ha lesz is, Nyáry Krisztián tuti közli majd!

2013. október 11. 13:55
Földi Bence
BENföldi tumblr

„Mindig is tudtam, hogy Nyáry Krisztián irodalom- (és »szerelem«)történeti posztjai zseniálisak, de az utóbbi pár napban nagyon komolyan belehúzott a bulvár-irodalomtörténetbe.

Kezdte azzal, hogy az aradi vértanúkról osztott meg egy-egy érdekes anekdotát (nembulvár).

Folytatta azzal, hogy az amúgy kurvaanyázós Petőfi újabb káromkodásáról adott hírt: egy 1846-os levelében így írt a nemzet költője: »a jövő nyarat végig Erdélyben töltöm; már akkor bemegyek, ha minden határon egy lófasz mered is elém, azzal ijesztő, hogy belém búvik, ha tovább lépek«. (bulvár)

Na de Nyáry ma robbantott igazán nagyot azzal, hogy közölte kutatási eredményét: Kölcse Ferenc, a Himnusz költője »túl a barátságon«-szintű barátjának, Szemere Pálnak írt szerelmes verseket. Persze arra nincs bizonyíték, hogy le is feküdtek volna. (nagyon bulvár)

Van-e még bulvárosabb téma a magyar irodalomtörténetben? Jó eséllyel igen, s ha lesz is, Nyáry Krisztián tuti közli majd!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thomas Müller
2013. október 11. 20:06
Shakespeare is sok szerelmes verset írt férfiakhoz. De ettől még nem volt BUZI.
kjkj945
2013. október 11. 19:19
http://multikult.transindex.ro/?cikk=19739
csíksomlyai
2013. október 11. 18:37
"Mindig is tudtam, hogy Földi bence közéleti posztjai zseniálisak, de az utóbbi pár napban nagyon komolyan belehúzott a bulvárpolitizálásba." - parafrazálhatnánk, de nem tesszük, mert FB posztjai szarok.
figo
2013. október 11. 14:43
Bírom az ilyen szenzációhajhász írónak kikiáltott alakokat, mint Nyáry. Lehet, hogy Kölcsey homokos volt, de nincs rá bizonyíték. Most napokig ettől lesz tele a sajtó, NyK meg egy rakás lóvét keres a semmivel. Ennyi erővel azt is írhatná, h Kölcsey lehet h földönkívüli volt, bár bizonyíték nincs rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!