Jogdíjak: se nektek, se a Fidesznek

2013. október 08. 14:47

Bátor dolog szembeszállni a hatalommal. Még bátrabb lenne, ha a hatalomtól függetlenül működő, hazug és kártékony szisztémának is nekimennétek.

2013. október 08. 14:47
Ceglédi Zoltán
hvg.hu

„Szóval lehet itt petíciózni, kedves magyar művészek, de ugye azért abban megegyezhetünk, hogy itt most azon folyik a vita, hogy az eleve megkérdőjelezhető módon beszedett pénzről ki döntsön? Ha majd azt követelitek, hogy ez az egész őskomcsi szisztéma menjen a levesbe, én leszek az első, aki kiáll az akciótok mellett. Persze, mostantól zavarni fog, ha már nem csak az állami kitüntetéseket, de a jogdíjpénzeket is szélsőjobboldali és/vagy házi muzsikusok felé tereli a kormány (Balog Zoltánnak küldök is majd egy Kárpátia-pólót) – de csak nüánsznyi a különbség ahhoz képest, amikor általam sosem hallgatott haknisztárok, a nyolcvanas évek óta kizárólag búcsúkoncerteket adó »nagy öregek«, meg úgy eleve az Artisjusnál jól fekvő egyebek kapnak pénzt. Sem előbbiek, sem utóbbiak produktumai nem jártak soha az általam megvásárolt adathordozókon – akkor miért is adóztattok? 

Bátor dolog szembeszállni a hatalommal. Még bátrabb lenne, ha a hatalomtól függetlenül működő, hazug és kártékony szisztémának is nekimennétek. Hadd érezzem, hogy csak az Artisjus a gáz, és nem Ti!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2014. május 27. 18:36
Neked fogalmad sincs,hogy miről van szó.Menj át Ausztriába hátha ott megérted.
Akitlosz
2013. október 30. 20:28
Egy dolog, hogy a "művészek" mit akarnak, de mégis az állam dönt és találja ki,t artja fent ezt a maffia rendszert. Úgy általában is aggályos minden olyan megoldás, amikor az állam adót, járulékot szedet egy magánszervezet, cég számára. Az Artisjus maffiát egyszerűen fel kellene számolni, ezt az állam megtehetné, de nem teszi. Ezeknek a "művészeknek" az égvilágon semmiféle munkájuk nincsen abban, ami után fizetjük az adót.
buckafej
2013. október 30. 20:25
Az Artisjus egy pofátlan lenyúló szervezet, ráadásul valóban egymásnak osztják a pénzt és olyanok is kapnak, akik évtizedek óta nem alkotnak figyelemre méltót, például Bródy is. Az, hogy egy CD-ből nekik fizessek, amikor tuti, hogy nem az ő zenéjk van rajta, egy vicc. Az egészet fel kellene számolni.
Axxtro
2013. október 17. 03:51
Nagyon úgy néz ki, hogy a hvg.hu posztkommunista szekértolóéknál, kezdenek rájönni a "széles látókör" nevében, hogy 2014-ben nem lesz posztkommunista visszarendeződés Magyarországon. Már nem ez az első szösszenet, amiben változik a retorika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!