Vajdasági magyar szerbek

2013. augusztus 15. 17:47

Ennyit igazán megtehetek, gondolja Marco, a szerb autószerelő, aki több ezer társával együtt jövőre szavazni fog a magyarországi választásokon. Üdv nálunk!

2013. augusztus 15. 17:47
Gerlóczy Márton
hvg.hu

„»Az állampolgárság igénylése után lehetőség nyílik magyar útlevél szerzésére. Az anyaország uniós tagsága pedig azt jelenti, hogy az európai munkaerőpiacon jóval egyszerűbb az álláshoz jutás magyar útlevéllel, mint szerbiaival.«

Ez aztán a szám, kiált fel Marco! Hogy ezek a magyarok milyen rendes emberek! Hogy segítenek a világ egyik legkorruptabb országának lakóin, és a szegényeknek is lehetőséget adnak a tisztességesebb élet reményében. Mert idelent Szerbiában pénzért minden beszerezhető, tank, Gripen, állampolgárság, akármi, de ahhoz pénz kell. Sok pénz. Most meg pár kiló birkahúsért megkaphatja az állampolgárságot az egyszerű szerb ember is. És még a himnuszuk is szép.

»Most annak az ideje jött el, hogy regisztráltassuk magunkat, mert csak az szavazhat, aki szerepel a választási névjegyzékben.«

Nofene, ennyit igazán megtehetek, gondolja Marco, a szerb autószerelő, aki több ezer társával együtt jövőre szavazni fog a magyarországi választásokon. Üdv nálunk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!