Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Leváltható-e a kétpártrendszer?

2013. július 02. 09:27

A kettő egyszerre nyilván nem küldhető el a francba, na de az egyik? Ez talán összejöhet.

2013. július 02. 09:27
Timár Gábor
A KARD

„Leváltható ez a rendszer egyáltalán? Nem könnyen, de azért nem is lehetetlen a dolog. A kettő egyszerre nyilván nem küldhető el a francba, na de az egyik? Ez talán összejöhet. (…)

Nem kicsit bonyolítja a képet, hogy a pillanatnyilag várható harmadik, a Jobbik sem alternatíva – ennek a mi szempontunkból fontos oka, hogy teljesen más hangszerelésben ugyanúgy képesek lennének pingpongozni bármelyik naggyal, de a Fidesszel biztosan.

Négy alternatíva marad. Nekem – de elfogadom, ha másnak nem – alternatíva lehet az LMP, még akkor is, ha ez esetleg elveszett – de legalább őszinte – szavazat lenne. Lehet reménykedni, hogy jön Ángyán vagy bárki más a fehér lovon - de ha nem teszünk érte (márpedig egy blogposzt ehhez kevés), nem fog jönni. Szavazhatok a kétfarkúakra, ha végre bejegyzik őket (nem véletlen ám, hogy az establishment tart tőlük: nagyon hatékonyan mutatják be a nagy pártok fentebb vázolt, egymást feltételező összefonódását). És hát ott van Bereznay András barátom sokszor hangoztatott javaslata, a szavazás elutasítása, az, hogy szavazatommal nem legitimálom a rendszert, fideszestül, szocistul, jobbikostul, mindenestül. Rizikós, mert ehhez minimum 80% nem szavazó kellene (akkor másnap az utcán minden 5 szembejövőből 4-ről, vagyis praktikusan mindenkiről tudhatod, hogy neki is ez a véleménye), és a két nagy, egymásnak feszülő falanx ennyit biztos nem fog hagyni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2013. július 02. 14:56
mi a bajod faszikám,nem izlik a demokrácia...addig jó volt amig ti voltatok a parlamentbe,nem is keveset,de te bizt rettegő vagy
IgazságosIzomViktor.
2013. július 02. 14:41
Leváltani elvileg le lehet,de ha sikerül is az ellenzéknek nem lesz 2/3 a.Ez pillanatnyilag biztosnak látszik.Ha pedig nem lesz 2/3(márpedig nem lesz már.A fidesznek sem),akkor a törvénykezéssel,alkotmánnyal nem lehet majd sok mindent kezdeni.Megrekednek úgy a dolgok,ahogy voltak.Ezért van a kormánypártoknál most ez a nagy kapkodás.
Nemhivo
2013. július 02. 13:43
...nem kell leváltani a fideszt...M.O. "megérdemli" ezt a pártot... Meg kell várni, amíg a legostobább narancsos is megéri azt, hogy már románi és bulgária is "jobban teljesít"...és akkor, az után lehet majd csak "újratervezni" az országot... Addig pedig marad a "hit" és a gyűlölet....
kjkj945
2013. július 02. 13:42
Akard! NEM akarom!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!