A könnyedség nem feltétlenül üres

2013. június 11. 16:25

Nekem az az érdekem, hogy tehetséges, kiváló rendezők rendezzenek a Vígszínházban – és én közéjük sorolom Vidnyánszky Attilát is. Interjú.

2013. június 11. 16:25
Eszenyi Enikő
Magyar Narancs

„Az üres könnyedség, jól érzem, távol áll tőled?

Igen, de a könnyedség nem feltétlenül üres. Életem egyik legfontosabb szerepét a Fekete Péter című operettben játszottam; gondolhatnánk, hogy az üres könnyedség volt, de Eisemann zseni, a partnereim csodálatosak voltak, Marton László pedig a műfaj koronázatlan királya. Minden attól függ, hogy az adott darab hogy van megcsinálva, felemelve. Az azért nem áll távol tőlem, hogy ilyen típusú darabokat is játsszunk, hiszen ez is a Vígszínház tradíciói közé tartozik. Ugyanakkor, ha megnézed az elmúlt harminc évet, látszik, hogy bizonyos szerzőket került ez a színház.

Amikor megbeszéltük az interjút, úgy tűnt, nem tartod indokoltnak, hogy Alföldi Róbert jövő évi vendégrendezését így felkapta a média.

Én ezt nem tartom akkora dolognak: mivel Robi az egyik legjobb magyar rendező, előbb-utóbb vissza kellett, hogy térjen a bölcsőjébe (Alföldi a Vígszínházban kezdte színészi pályáját, és itt is rendezett először – Kovács Bálint); partnerekként is sokat játszottunk együtt, rendeztem is őt, ő is rendezett engem. Abszolút érthető, hogy színházigazgatóként nem tudott egy másik színházban vendégként rendezni. De őt itt mindenki ismeri és szereti; evidens, hogy rendezni fog a Vígben.

Azért az biztosan nem lep meg, hogy van, aki állásfoglalásként értelmezi a meghívását.

Nekem az az érdekem, hogy tehetséges, kiváló rendezők rendezzenek a Vígszínházban – és én közéjük sorolom Vidnyánszky Attilát is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1istvan
2013. június 15. 12:24
mit nem értesz ezen? eszenyi jól rendez, kiváló igazgató, nagyszerű színész. vidnyánszki tehetséges rendező, nagyszerű művész. a kettő találkozott. az az érdeke, hogy minél több és minél tehetségesebb ember rendezzen a színházában.
Ászok
2013. június 15. 02:07
Kedves Enikő sajnos érzem mondatai mögött a nem is alaptalan félelmet. Már csak egy kis idő, bírjuk ki valahogy.
a dohányárusítás DROGKERESKEDELEM
2013. június 14. 11:40
Vidnyászkynak mi köze a Víghez? Eszenyinek mi köze Vidnyánszkyhoz? amúgy nem nagyon bírom ezt a fejhangú művésznőt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!