Trógerfejű-e vagy?

2013. február 23. 15:56

Ez a mélypont. A Jobbik hiába védekezik azzal, hogy nincs köze az ügyhöz.

2013. február 23. 15:56
Kiss Tibor Noé
Új Szó

„»Kis liberó buzigyerek«, »művészieskedő fradista«, »belpesti zsidó p..a«, »katkó«, »b…nivaló egyiptológus«, »biztos, hogy ratyi«, »pistának jó lesz:)« – fél Magyarország kívülről fújja ezeket a jellemzéseket. Nyilvánosságra került ugyanis egy lista, amelyet az ELTE Bölcsészettudományi Kara Hallgatói Önkormányzatának tagjai készítettek 2009-ben a gólyatáborba jelentkezőkről. (...)

Az egész ügy, úgy ahogy van, gusztustalan. S ha ez még nem elég, hogy az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata évek óta jobbikos kötődésű, a nyilvánosságra került Excel-táblázatot az a Silhavy Máté jegyezte, aki jelenleg a Közszolgálati Közalapítvány (vagyis az egykori ORTT) kuratóriumának jobbikos tagja. S hogy kicsoda »Pista«? Ő Szávay István (a Jobbik parlamenti képviselője, a Magyar–Naurui Baráti Társaság elnöke), akinek – hogy idézzünk a HÖK-listáról – biztos jól jött volna egy »dugnivaló butácska kis bombázó«.

Ez a mélypont. A Jobbik hiába védekezik azzal, hogy nincs köze az ügyhöz. Persze, lista volt, azt kénytelenek elismerni. De nem ilyen, mondják ők, ezeket a dolgokat utólag írta bele valaki. És persze tuti, hogy nem jobbikos, jobbikos ilyeneket le nem írna. Listát vezetni arról, hogy melyik hallgató zsidó? Hogy is jutna ilyesmi egy jobbikos eszébe?

De hagyjuk az antiszemita és rasszista kártyát, tényleg, felejtsük el. Rendben, a Jobbik nem antiszemita és nem cigányellenes. OK, OK, OK, jót akarnak, még ezt is el lehet hinni egynémely képviselőjükről. De akkor is van baj a Jobbikkal, nagy baj. A Jobbik a puszta létével olyan nézeteket terjeszt (hangoskodva, üvöltve), olyan vitakultúrát, olyan érvelési stílust honosított meg Magyarországon, ami szemben áll az alapvető morális értékekkel. A világképük egyszerű: fekete-fehér.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2013. február 24. 11:33
Szánalom a köbön, ahogy véditek a Jobbik szaros, vörös seggét... kíváncsi vagyok, akkor is ezt mondanátok-e, ha a ti kislányotok lenne a "basznivaló egyiptológus"... micsoda egy morális hullák vagytok, förtelem.
devlaci2
2013. február 24. 11:29
Tüntet az Együtt 2014, le kell állítani a forgalmat. JA, mégsem http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/02/debrecen-tomegek-jobbik-ellen.html
Akitlosz
2013. február 24. 10:44
Mindig van kikhez képest. Ül a Jibboknál sokkal szalomképtelenebb párt is az országgyűlésbben. Na persze ízlés dolga. Bőven elég (lenne), ha a minden választópolgár csak egyetlen számára elfogadható pártot képes lenne találni. Sok szempontból a Jobbik pozitív értelmben lóg ki a mezőnyből.
di maggio
2013. február 24. 08:42
Hogy helyes? Trógerfejű-e vagy, vagy trógerfejű vagy-e?A helyes megfejtéseket kérjük a kiadóba küldeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!