Nem lebecsülendőek a városvezetés eredményei

2012. szeptember 28. 09:26

Számomra a legfontosabb eredmény a stratégiai közszolgáltató cégek visszaszerzése, élén a Fővárosi Vízművekkel, amit a ciklus eddigi legnagyobb eredményének tartok.

2012. szeptember 28. 09:26
Tarlós István
Tarlós István
Facebook

„Ahhoz képest, hogy Budapestnek milyen körülmények között kell ma működnie, a városvezetés elmúlt 2 évének eredményei nem lebecsülendőek. Számomra a legfontosabb eredmény a stratégiai közszolgáltató cégek visszaszerzése, élén a Fővárosi Vízművekkel, amit a ciklus eddigi legnagyobb eredményének tartok.

Sikerült megoldani az Alstom-ügyet is, ami teljesen kilátástalannak tűnt. Visszaszereztük az indokolatlanul kifizetett 50 %-os előleget, nagymértékben tudtuk javítani az összes szerződéses paraméteren, töröltük azt a képtelen passzust, hogy a hatósági engedély megszerzésének elmaradása vis maiornak minősült volna, amiért a szállítót nem terhel felelősség. Az első Alstom-szerelvény már fut a 2-es metrón, 2013 tavaszára pedig az összes üzembe áll a vonalon.

Ami a CET-projektet illeti: a 8,5 milliárd forintos beruházásnál a városnak 25 év alatt 31 milliárdot kellett volna kifizetnie. A világ legrosszabb üzlete volt. Csalódás ugyanakkor, hogy miközben 21 milliárdot sikerült visszaszerezniük a városnak, a liberális média és sajtó volt olyan szíves erről megfeledkezni, inkább azt emelték ki, hogy állítólag át akarjuk nevezni a CET-et, köszönjük az igazán pártatlan és arányos állásfoglalást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. szeptember 28. 15:02
"Számomra a legfontosabb eredmény a stratégiai közszolgáltató cégek visszaszerzése, élén a Fővárosi Vízművekkel, amit a ciklus eddigi legnagyobb eredményének tartok." Khm. Jóárasítottad a víz és csatornadíjat? Nem? Akkor miről hadoválsz itt Pista?!
gabuci
2012. szeptember 28. 13:34
Gyakorlatilag azon kívül, hogy átneveztek egy pár utcát, semmi nem történt pesten, csak még jobban pukkan le
Hunor N.
2012. szeptember 28. 11:41
A "nem lesz bútorvásárlás meg autóvásárlás" címén már közel 100 milliárdot elköltöttek a minisztériumok, bútorokra, autókra, egyebekre. Talán kéne szólni Orbán Viktornak, hogy ha már ilyesmit ígért, akkor hasson oda, hogy az ígéret legyen is betartva. Ebben az esetben több pénz jutna hasznos dolgokra.
négyzetgyök
2012. szeptember 28. 10:45
Tarlós úr! Itt tulajdonképpen két éve megy a siránkozás, ez az összes, amit a főváros fel tud mutatni, pedig ennél nagyobb 2/3-a már nem is lehet. A sikerhez nem kell más: dolgozni, keményen. Ehhez kívánok sok erőt, egészséget!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!